'Filistin'deki Bebeklerin Çigligi'ni Odunla Anlatti

Israil’in Filistin’e 12 gündür uyguladigi zulme sessiz kalmamak adina Artvin Çoruh Üniversitesi Ögretim Üyesi ve performans sanatçisi Dr. Kemal Saglam, heykel ve yerlestirme sanatiyla ’Filistin’deki bebeklerin çigligi’ adli resim sergisi düzenledi.

'Filistin'deki Bebeklerin Çigligi'ni Odunla Anlatti
Artvin Çoruh Üniversitesi sehir yerleskesinde düzenlenen resim sergisine ögrenciler yogun ilgi gösterdi. Dr. Kemal Saglam, eline aldigi odun parçasiyla Filistin’de yasanan vahseti anlatarak insanligin bu katliama bir ’odun’ gibi hiç ses çikarmadigini, görmezden, duymazdan geldigini söyledi.



Filistin’de yapilan katliama, bebeklerin öldürülmesine ve insanligin artik kül olmasina dayanamadigini ifade eden Dr. Kemal Saglam “Bu yasanilanlar hiç dogru degil. Buna engel olunmali. Insanlik buna ’dur’ demeli. Bir sanatçi olarak artik çiçek böcek gibi süslü seyler boyayamaz olduk. Rengimiz soldu. Gri oldu. Resim yapamaz olduk. Insanlik bu katliami bir odun gibi hiç duymazdan gelmesine ses çikarmak maksadiyla bu sanat performansimi göstermek istedim. Öyle bir katliam öyle bir bombardiman yapiyor ki insanlik ölüyor, yasam ölüyor ve sanat da ölüyorlar ama bunu bir türlü mistir odun, sayin odun, mösyö odun anlamiyor. Mösyö odunum, sayin odunum anlatiyorum anlatiyorum anlamiyor. Insanligin parçalanmasina bebeklerin öldürülmesine kiz çocuklarinin, küçük çocuklarin öldürülmesini anlamiyor. Dinlemiyor ve de bu katliamin durdurulmasi için bir ses çikarmiyor” dedi.



"Yapilan bu katliama artik sesimizi çikarmamiz gerekiyor"

Performans sanatini izleyen Artvin Çoruh Üniversitesi ögrencisi Nermin Koca ise "Dünyada yasanan bu katliamin önüne geçmek için bir adim atmakti. Ister istemez herkes üzgün. Sesimizi duyurmamiz gerekiyor. Bizde buna ithafen yapmaya çalistik. Hocamizin yardimiyla bizde sesimizi duyurmak istiyoruz. Katliam dünyaca yasaklanan bombalarin kullanilmasi ve çocuklarin hastanelerin ülkede çikis izni verip önce çikis yerlerinin bombalanmasi sonrasinda da hastanelerin bombalanmasi. Hayvanindan tut bütün insanina kadar yasli genç fark etmeksizin bütün insanlarin öldürülmesi bir vahset. Tabiki de insanlarin yardim etmesi gerekiyor artik bir yerde ’dur’ denilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA