Kocaeli'de Ortalik Savas Alanina Döndü Açiklamasi 26 Araç Kazaya Karisti, 13 Kisi Yaralandi

Kocaeli’de yola dökülen mazot sebebiyle 7 noktada 26 araç kazaya karisti. Meydana gelen feci kazada 2’si agir 13 kisi yaralandi.

Kocaeli'de Ortalik Savas Alanina Döndü Açiklamasi 26 Araç Kazaya Karisti, 13 Kisi Yaralandi
Kaza, Kocaeli’nin Kartepe ilçesi TEM Otoyolu Istanbul istikametinde meydana geldi. Iddiaya göre, seyir halindeki bir araçtan dökülen mazot sebebiyle kayganlasan yolda 7 noktada 26 araç zincirleme kazaya karisti. Otomobil, kamyon ve tir gibi araçlarin karistigi kazada 2’si agir 13 kisi yaralandi. Ortalik savas alanina dönerken trafik de felç oldu. Ihbar üzerine olay yerine Sakarya’dan da olmak üzere saglik, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Kisa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, sikisan yaralilari araçtan çikarmaya çalisirken saglik ekipleri de yaralilara ilk müdahaleyi yaparak hastaneye götürdü.

Kazaya iliskin bilgi veren görgü tanigi, “Mazot tankeri yolda ilerlerken mazot döke döke gidiyor. Araçlar birbirine giriyor. Mazot tankeri sürücüsü hiçbir seyden habersiz devam ediyor, ilerde de kaza olunca tankeri durduruyorlar" dedi.

2 saat yol trafigine kapatilirken, kagit gibi ezilerek hurdaya dönen araçlar yoldan kaldirildi. Araçlarin yoldan kaldirilmasiyla trafik tekrardan açildi.

Polis olayla ilgili inceleme baslatti.
Kaynak: İHA