Erzincan'da Örnek Hizmet Modeli Açiklamasi 'Hizir Erzincan'

Erzincan Valiligi tarafindan hayata geçirilen "Hizir Erzincan" isimli yeni bir hizmet modeli ile vatandaslarin ihtiyaçlarinin 5 gün içerisinde giderilmesi hedefleniyor.

Erzincan'da Örnek Hizmet Modeli Açiklamasi 'Hizir Erzincan'
Erzincan Valiligi, vatandaslarin ihtiyaçlarina daha hizli yanit vermek maksadiyla "Hizir Erzincan" adli yeni bir hizmet modelini hayata geçirdi. Hayata geçirilen bu yeni hizmet modeli ile sehit yakinlari, gaziler, yetimler, engelliler, yaslilar ve ihtiyaç sahipleri basta olmak üzere tüm vatandaslar ziyaret edilerek, onlarin dertlerine, sevinçlerine ortak olmak ve ihtiyaçlarinin 5 gün içerisinde giderilmesi hedefleniyor.

Vatandaslara zamaninda, yerinde hizmet götürülmesini ve arz odakli hizmetin vatandaslarla bulusturulmasini saglayacak olan "Hizir Erzincan" projesi, basin mensuplarina tanitildi. Basin mensuplarina sunum esliginde proje hakkinda bilgiler veren Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Serdar Demirci, "Bu yeni modelle birlikte, ‘Hizir Erzincan’ ekipleri, ihtiyaç sahibi vatandaslari evlerinde ziyaret ederek onlarin sorunlarini, eksikliklerini ve ihtiyaçlarini yerinde tespit ediyor. Cumhurbaskanimizin, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanimizin ve Erzincan Valimizin selamlarini ileten ekiplerimiz, vatandaslarimizin taleplerini tabletler üzerinden sisteme isleyerek dogrudan ilgili kurumlara iletiyor. Hizir Erzincan projesi ile arz odakli hizmet modeline geçis saglanacaktir. Bu çerçevede ilimizde bulunan sehit yakinlari, gaziler ve çocuklari, yaslilar, engelliler, yoksullar, engelli çocuklu aileler, dul ve kimsesizler, yetim ve öksüz vatandaslarimiza her daim devletimizin sefkat elinin üzerlerinde oldugunun hissettirilmesi, yalniz olmadiklarinin bilincinde olarak hayatlarini idame ettirmeleri ve kamu hizmetlerinin vatandaslarimizla bulusturulmasi hedeflenmistir" dedi.

Hizir Erzincan Bilgi Sistemi adinda yeni bir web platformunun da devreye alindigi belirten Demirci, bu proje ile tespit edilen ihtiyaçlarin, ilgili kamu kurumlarina hizla yönlendirildigini ve bu ihtiyaçlarin 5 gün içerisinde giderilmesinin hedefleri oldugunu belirtti.

Yeni hizmet modelinin, talep odakli bir yaklasimdan arz odakli bir yaklasima geçisi temsil ettigini belirten Il Müdürü Serdar Demirci, tüm kamu kurumlari tarafindan aktif olarak kullanilacak olan Hizir Bilgi Sistemi ile daha etkili sonuçlarin alinacagini ifade etti.

Kaynak: İHA