Yüksekova Polisi 3 Dalda 40 Ögrenciye Kurs Verdi

Hakkari’nin Yüksekova Ilçe Emniyet Müdürlügü Toplum Destekli Polislik Büro Amirligi, "Benim Gücüm Polisimin Gücü" projesi çerçevesinde 40 ögrenciye ‘Blok Tabanli Robotik ve Kodlama, 3D Yazici Operatörlügü ve Seramik Sanatlari’ alaninda kurs verdi.

Yüksekova Polisi 3 Dalda 40 Ögrenciye Kurs Verdi
Yüksekova Ilçe Emniyet Müdürlügü, her sene oldugu gibi yine egitim alaninda farkli hizmetlere devam ediyor. Toplum Destekli Polislik Büro Amirligince, Yüksekova Ilçe Milli Egitim Müdürlügü ve Yüksekova Ilçe Gençlik ve Spor Müdürlügü ile koordineli olarak yürütülmekte olan “Benim Gücüm Polisimin Gücü" isimli ÇOGEP projesi, farkli okullarda hayata geçirildi. Ilçenin farkli okullarinda baslatan projeyle 40 ögrenciye ‘Blok Tabanli Robotik ve Kodlama, 3D Yazici Operatörlügü ve Seramik Sanatlari’ alaninda kurs verildi.

Ögrencilerin bu kurslardan memnun olduklarini belirten Yüksekova Ilçe Emniyet Müdürlügü Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Selman Begde, “Benim Gücüm Polisimin Gücü isimli ÇOGEP projesini 2023 yili içinde tamamlamak üzere hayata geçirdik. Bu proje vesilesiyle ilçemiz geneli takribi 20 bin kisiye ulasmayi hedefliyoruz. Projemiz çesitli basamaklarda olusuyor. Bu projemiz çerçevesinde liseli ögrencilerimize yönelik 3 tane kurs açtik. Bu kurslar; ‘Blok Tabanli Robotik ve Kodlama Kursu, 3D Yazici Operatörlügü ve Seramik Sanatlari’ kurslaridir. Bu kurslara devamli ve basari gösteren ögrencilerimizi kasim ayinda Ankara ve Konya’ya geziye götürmeyi düsünüyoruz. Gençlerimizle bir araya gelmek bizleri çok mutlu ediyor. Ileri ki süreçlerde fakli projelerle de gençlerimizle bir araya gelmek istiyoruz. Emegi geçen herkese çok tesekkür ediyoruz. Yüksekova Ilçe Milli Egitim Müdürlügü ve Yüksekova Ilçe Gençlik ve Spor Müdürlügünün proje verdikleri katkilarindan dolayi minnettariz” dedi.

Kaynak: İHA