Yozgat'ta Mehmetçik Ve Filistin Için Dua Edildi

Diyanet Isleri Baskanligi organizesi ile ülke genelinde tüm camilerde "Kudüs için Dua, Kardeslerimize Vefa için Huzurdayiz" temasiyla dua edildi.

Yozgat'ta Mehmetçik Ve Filistin Için Dua Edildi
Yozgat’ta Çapanoglu Büyük Caminde sabah namazi sonrasi terör örgütlerine karsi, güvenlik güçlerinin düzenledigi operasyonlarda sehit olan Mehmetçikler ve Filistin´de hayatini kaybeden siviller için dua edildi. Ülke genelinde tüm camilerde oldugu gibi Yozgat ’ta da sabah namazinda tüm camilerde "Kudüs için Dua, Kardeslerimize Vefa için Huzurdayiz" temasiyla yüzlerce vatandas camide bir araya geldi.

Sabah namazi sonrasi Kuran-i Kerim okundu daha sonra ise terör örgütlerine karsi güvenlik güçlerinin yaptigi operasyonlarda sehit olan Mehmetçikler ve Filistin´de katledilen masumlarin ruhlari, yaralananlarin sifa bulmasi için hep birlikte eller semaya yükseldi, dualar edildi.

Vatandaslardan Sefer Erkiliç, “Dualarimiz bütün mazlum milletler, din kardeslerimiz için. Özellikle Filistin’de Kudüs’te dünyanin neresinde insanlar varsa dualarimiz onlar için. Bu 21. yüzyilda insan haklarinin ihlal edildigi çagda bu dogru bir davranis degil, bu durumun ortadan kalkmasi için dua ediyoruz. Insallah herkes dünyada huzurlu mutlu bir sekilde yasar.” dedi.

Yozgat Il Müftü Yardimcisi Mustafa Balcioglu namaz sonrasi yaptigi açiklamada, “Müslümanin en büyük silahi duadir, yapabilecegimiz bu asamada en önemli durum dua etmektir. Bunun ötesinde ben bütün Müslümanlarin bütün Islam dünyasinin ayaga kalkip birbirimize sahip çikmasini düsünüyorum. Ama ne yazik ki Filistin bu güne kadar hep yalniz kaldi. Biz de dua ediyoruz ki Rabbim Müslümanlara birlik ve beraberlik nasip etsin. Müslümanlar bir araya gelsin ki dünyadaki zulümler sona ersin.” dedi.

Kaynak: İHA