Türkiye'nin Tekstil Zirvesi Antalya'da Gerçeklesti

Türkiye’nin tekstil sektörünün önde gelen isimlerinin ve uluslararasi tekstil dünyasinin devlerinin bulustugu Viptex Fashion Uluslararasi Kumas ve Aksesuar Fuari Antalya’da basladi.

Türkiye'nin Tekstil Zirvesi Antalya'da Gerçeklesti
11-15 Ekim 2023 tarihleri arasinda Belek Turizm Merkezi’ndeki 5 yildizli bir otelde düzenlenen Viptex Fashion Uluslararasi Kumas ve Aksesuar Fuari, KOSGEB destegiyle gerçeklesiyor. Fuarda, Türkiye’nin en büyük 150 tekstil fabrikasi ile 42 ülkeden tekstil devleri, kumas ve aksesuar alanindaki son gelismeleri ve is birligi firsatlarini kesfetmek için bir araya geldi.

Tekstil endüstrisindeki en büyük etkinliklerden biri olarak kabul edilen, katilimci ve ziyaretçi sayisi açisindan büyüklügüyle dikkat çeken Viptex Fashion Fuari, Türkiye’nin tekstil sektörünü uluslararasi düzeyde tanitmak ve desteklemek amaciyla düzenlendi.

Ülkenin tekstil üretimindeki liderligini vurgulayan fuarda, katilimcilar ürünlerini sergileyerek dünya çapindaki is birliklerini güçlendirme firsatini yakaliyor.

Viptex Fashion Fuari, Türk tekstil ürünlerinin uluslararasi arenada daha fazla taninmasini saglayarak dis ticarete önemli katkilar sunuyor. Türkiye’nin önde gelen tekstil markalari, bu etkinlikte is birligi imkanlarini ariyor ve dünya pazarlarina açilarak ülkenin ekonomik büyümesine destek oluyor. Ziyaretçi firmalar arasinda bulunan DeFacto, Lc Waikiki, Koton, Roman, Penti gibi Türk markalari, Türkiye’nin tekstil sektöründeki basarisini ve kalitesini uluslararasi düzeyde temsil ediyor.

Viptex Fashion Fuari, sadece tekstil sektörünü degil, ayni zamanda Türkiye’nin genel ekonomisini de canlandiriyor. Bu etkinlikte gerçeklesen is anlasmalari ve ticaret, yüksek degerde sözlesmelerin imzalanmasina imkan tanirken, ülkenin ekonomik büyümesine katki sagliyor. Katilimcilar, ürünlerini dünya pazarlarina sunarak büyümeye devam ediyor. Fuar, tekstil dünyasinin önde gelen etkinliklerinden biri olarak hizla yükselmeye devam ederken, gelecekteki hedefleri arasinda daha fazla uluslararasi katilimci ve is birligi yer aliyor.

Ziyaretçiler arasinda yer alan Polonya’dan 4F, LPP, Henderson, Gatta; Romanya’dan Nissa; Sirbistan’dan Ramax Doo, S&SAX, Beba; Rusya’dan Bosco, Charuel, Ostin, Melon Fashion; Belarus’tan Kalinka, Mark Formelle, Conte Spa, Panda; Ispanya’dan Inditex, El Corte Ingles, S’Oliver gibi dünya çapinda taninmis markalar da Viptex Fashion’da yer aliyor. Ayrica, Gerry Weber, The Sting, Hugo Boss, Danini gibi markalar da etkinlikteki önemli katilimcilar arasinda bulunuyor. Organizasyona Telgraf Turizm de teknik destek sagliyor.

“Fuari daha da büyütmeyi düsünüyoruz”

2017 yilinda etkinlik olarak baslattiklari bulusmalari bu yil fuar haline getirdiklerini aktaran Fuar Direktörü Sedat Dinççoban, “Ilk basladigimizda 10 Türk firmasi, 30 Rusya müsteri olarak baslamistik. Su an itibariyle 150 Türk firmasi, 42 ülkeden de 420 firma fuarda yer aliyor. Türk tekstilini ihracat bazinda yardimci olmaya çalistiklarini anlatti. Agirlikli olarak Rusya pazariyla baslamistik. Daha sonra eski Rus Cumhuriyet’lerinden basladik. Ardindan Avrupa’ya açildik” dedi.

Fuarin giyim kumasiyla alakali olduguna deginen Dinççoban, “Kadin, erkek, çocuk giyiminde kullanilan kumaslarin sergilendigi bir fuar. Tamamen giyim ile alakali. Daha çok ihtisas fuari diyebiliriz. Fuari daha da büyütmeyi düsünüyoruz” dedi.



“Ziyaretçilerden olumlu dönüsler aliyoruz”

Organizasyon Müdürü Mesut Avci da, 5 yildizli otelde düzenledikleri ilk fuara katilimin oldukça yogun oldugunu dile getirdi. Fuarin asil amacinin Türkiye’deki tekstil ihracatini gelistirmek olduguna isaret eden Avci, “Türkiye’nin en önde gelen kumas üreticileriyle, uluslararasi markalarin bir araya geldigi bir platform. Yaklasik bin 500 kisilik bir organizasyon bu. Ziyaretçilerden de olumlu dönüsler aliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Katilimci firmalar da memnun

Rus firmasi adina fuarda yer alan katilimcilardan Gülruh Durum, fuari çok güzel buldugunu belirterek, “Organizatörler çok emek vermisler. Oldukça da kalabalik. Yabanci müsterilerin olmasi da avantaj. 3 günde güzel bir sonuç alacagimizi umuyorum. Biz Rusya’da büyük bir firmayiz ama ona ragmen tanimadigimiz müsterilerimiz varmis” dedi.

Daha önceki versiyonlarda katildiklari organizasyonlarin üzerine koyarak fuar haline gelmesini basari olarak gördügünü ifade eden Karinca Tekstil Yönetim Kurulu Baskani Ahmet Altinöz ise, “Fuar, Türk tekstilinde çesitlenmeyi sagliyor hem de müsterilerle daha sosyal bir alan içinde derinlemesine iliskiler kuruluyor. Daha önceki senelerdeki müsterilerimizi burada görmekten memnunuz. Ilk gün olmasina ragmen ciddi siparisler aldik. Yeni müsteriler noktasinda da hepsi yurt disindan geliyor. Fuar sayesinde yüzde 50-60 civarinda yurt disina açilabildik” diye konustu.

Kaynak: İHA