Okul Çevresine Park Edilen Karavanlar Velilerin Tepkisini Çekti

Eskisehir’de bir ilkokulun çevresine park edilen karavanlarda alkol tüketimi oldugunu iddia eden veliler, ögrencilerine kötü örnek olduguna dikkat çekerek yetkililerden yardim istedi.

Okul Çevresine Park Edilen Karavanlar Velilerin Tepkisini Çekti
Odunpazari ilçesi Akarbasi Mahallesi Çatal Sokak üzerinde bulunan Meseret Inel Ilkokulunun önündeki bos arazi karavan sahipleri tarafindan mesken edinildi. Bölgedeki karavanlarin çogalmasi sebebiyle mahalle halki tarafindan ‘karavan park’ olarak da adlandirilan alanda okula giris saatlerinde yogun trafik meydana gelirken, bazi zamanlar bilinmeyen sahislar tarafindan alkol tüketildigi öne sürüldü. Konuyla ilgili tepki gösteren veliler, karavanlardan dolayi bölgede olusan araç yogunlugunun servisle gelen ögrencilerin güvenli bir sekilde indirilememesine yol açtigina dikkat çekti.

“Arkadaki karavanlarin düzensizligi en büyük sikâyetimiz”

Veli Seher Tatli, en büyük sikintilarinin karavan kaynakli trafik yogunlugu oldugunu söyledi.

Bölgedeki kalabaliktan dolayi servis soförlerinin ögrenci indirmekte zorlandigini iddia eden Tatli, “Özellikle sabah saatlerinde çocuklarimizi yetistirmek için hepimiz kosarak okullara geliyoruz. Buradaki servisler karavanlardan dolayi araçlarini yanastirip çocuklarimizi saglikli ve güvenli bir sekilde indiremiyorlar. Velilerimiz de sahsi arabalariyla gelip servis araçlarinin duracagi yere araç koydugu için servisler zorluk yasiyor. Çocuklarin güvenligi açisindan arkadaki karavanlarin düzensizligi en büyük sikâyetimiz. Çünkü çok büyük bir karmasa yasaniyor. Çocuklar okula geç kaliyor, dersine geç giriyor. Neden? Bir siralama yok, düzen yok. Yanlis park yapiliyor. Herkes oldugu yerde aceleyle çocugunu indiriyor, bindiriyor. Su ortamda bir düzen yok. Burasi müsait, genis bir alan ama düzgün bir sekilde kullanilmiyor. Karavanlarin burada olmamasi, sahsi araçlarin park edilmemesi gerekiyor” dedi.



“Okul döneminde buradaki karavanlar bir risk olusturuyor”

Veli Reha Yücesu, karavancilari üzmek istemedigini ancak tam okul karsisinda olmalari sebebiyle güvensizlik olusturduklarini dile getirdi. Çok fazla sayida karavan oldugunu ve ve orada kimlerin ne yaptigini bilmediklerini belirten Yücesu, “Okul döneminde buradaki karavanlar bir risk olusturuyor. Karavanlarla ilgili olarak özellikle alkol tüketimi konusunda kendim görmesem de diger velilerden duydugum bir takim sikintilar var. Burada çocuklar açisindan kötü örnek olusturabilecek olumsuz davranislara sebebiyet verebilir. Sahsen bu olayin risk olusturdugunu düsünüyorum. Okul dönemi içerisinde karavanlarin buradan kaldirilmasi ya da belli saatler araliginda buraya konulmasina izin verilmesi bence faydali olacaktir” seklinde konustu.



“Okul çevresinde alkol tüketimi olmasini istemiyoruz”

Veli Arzu Yesilkaya, bölgedeki karavanlarin bazi sikintilara yol açtigini aktardi. Çocuklarini okula birakmaya giderken araçlarina yer bulamadiklarindan bahseden Yesilkaya, sunlari söyledi:

“Çocuklarimizin okulunun etrafindaki karavanlarda alkol tüketimi olduguna birkaç kez sahit oldum. Bu bazi araçlarda da oluyor maalesef. O yüzden ben bu çevrede karavan istemiyorum. Ben kimsenin içmesine bir sey demiyorum ve bu beni ilgilendirmez fakat böyle okul etrafinda çocuklara da kötü oluyor. Bu da beni endiselendiriyor. Dolayisiyla karavanlarin buradan gitmesini ve kalkmasini istiyorum. Çocugum üçüncü sinifa gidiyor. Buraya gelmeye basladigi günden bu yana karavanlar daha da artti. Eskiden birkaç taneydi. Simdi daha fazla. Hem araçlarimiza yer bulamiyoruz hem de servisler çocuklari indirmekte zorlaniyor. Çocugum parkta alkol alanlari gördügü zaman ‘anne bu ne içiyor’ diye soruyor. Ben bu tarz sorularla karsilasmak istemiyorum. Okul çevresinde alkol tüketimi olmasini istemiyoruz. Çocuklarimiza kötü örnek oluyor.”
Kaynak: İHA