Mersin Mut Belediyesi 2024 Yili Bütçesi 350 Milyon Lira Oldu

İçel Mut Belediye Meclisi 2024 Mali Yili Bütçesi için toplandi. Oturumda 350 milyon liralik 2024 yili bütçesi oy çokluguyla kabul edildi.

Mersin Mut Belediyesi 2024 Yili Bütçesi 350 Milyon Lira Oldu
Mut Belediyesi, 2023 Yili Ekim Ayi Meclis Toplantisinin Ikinci Birlesimini gerçeklestirdi. Belediye Baskan Vekili Hayret Çivit baskanliginda gerçeklestirilen toplantida, ilgili komisyonlara havale edilen 3 madde ile baskanliktan gelen 1 önerge olmak üzere 4 madde görüsülerek karara baglandi. Meclis toplantisinin ana gündemini 2024 yili bütçesi olusturdu. Komisyonlarda görüsülen 2024 yili bütçe teklifi meclise sunuldu. Yapilan görüsmeler ve oylamada, Mut Belediyesi 2024 Yili Bütçesi 350 milyon TL. Olarak oy birligiyle kabul edildi.

Meclis gündeminin birinci maddesinde, plan bütçe komisyonunda görüsülerek meclise gönderilen dogalgaz kazi ücreti konusu görüsüldü. Komisyonda, dogalgaz çalismasi tamamlanip teslim alinan yerlerde, yeniden çalisma yapilmasi halinde, bu ücretlerin tamaminin alinmasi yönünde oy birligiyle kararin alindigi madde, komisyondan geldigi sekliyle kabul edildi.

Meclis gündeminin ikinci maddesinde Mut Belediyesi 2024 Yili Performans Programi konusu görüsüldü. Plan bütçe komisyonunda görüsülerek meclise gönderilen madde, komisyondan geldigi sekliyle kabul edildi.

Bütçe onaylandiktan sonra bir konusma yapan Belediye Baskan Vekili Hayret Çivit, “Kamu kaynaklarini en iyi sekilde, halkimizin yararina kullanan bir belediyeyiz. Hazir kaynak kullanmiyoruz. Kaynagi üretiyoruz, o kaynakla da sehre hizmet ediyoruz. Bütün bunlari yaparken borçlanmadan, kendi is gücümüzle bunu sagliyoruz diyen Baskan vekili Hayret Çivit, Bütçenin kabul edilmesinin ardindan meclis üyelerine tesekkür etti ve ilçeye hayirli olsun” dedi.

Gündem maddelerinin tamamlanmasinin ardindan meclis toplantisi, meclis üyelerinin dilek ve temennilerini iletmesiyle sona erdi.
Kaynak: İHA