Denizlerin Prensi 'Lüfer' Yari Yariya Ucuzladi

Çanakkale’de av sezonunun açilmasiyla birlikte çesit çesit baliklar tezgahlari süslerken; kilosu 700 liradan satilan ‘Denizlerin prensi’ lüferin kilogrami ürünün bollasmasiyla 400 liraya kadar düstü.

Denizlerin Prensi 'Lüfer' Yari Yariya Ucuzladi
15 Nisan’da baslayan av yasagi, 1 Eylül itibariyla sona erdi. 2023-2024 su ürünleri av sezonu açilisiyla birlikte ’Vira Bismillah’ diyen balikçilar, girgir tekneleriyle denize açildi. Çanakkale’de denizlerde av sezonunun baslamasiyla birlikte balik tezgahlari senlenirken, çesit çesit baliklar yerini aldi. Baligin bollasmasi ve bazi baliklarin fiyatlarinda düsüs yasanmasiyla birlikte vatandaslar ragbet gösteriyor.

Balik çesitliliginin tezgahlarda kendini göstermeye baslamasiyla birlikte kilosu 700 liradan tezgahlarda satilan denizlerin prensi lüfer bollasinca kilosu 400 liraya kadar düstü.

Av sezonunun sardalya olarak basladigini belirten Çanakkale Balikhali esnaflarindan Volkan Kasikçi, “Bu sezon balikçi ve vatandas palamuttan umdugunu bulamadi. Ama suanda lüfer bollugu yasaniyor. Geçen hafta 700 liradan satilan lüferin kilosu 400 liraya kadar düstü. Fiyatlarin daha da düsecegini tahmin ediyoruz. Su anda akim baligi lüfer. Tezgahlarimizda hamsi, istavit, mezgit, çipura, levrek gibi balik çesitliligi var. Havalarin sogumasiyla beraber balik bollasacak. Vatandasta bol bol balik yiyecek” dedi.

Çanakkale Balikhalinde hamsi 100, levrek 250, mezgit 120, çipura 200 ve sardalya 200 liradan satiliyor.
Kaynak: İHA