'Yaslilarimizin Hayatlarini Kolaylastirmaya Devam Edecegiz'

Gemlik Belediye Baskani Mehmet Ugur Sertaslan, 1 Ekim Dünya Yaslilar Günü dolayisiyla yaptigi açiklamada Kursunlu Mahallesi’ne kurulan yasli konuk eviyle ve evde saglik ekibiyle yaslilarin her zaman yaninda olduklarini belirterek, "Hepsi ayri bir hazine, ayri bir çinar olan yaslilarimiz için çalismaya devam edecegiz" dedi.

'Yaslilarimizin Hayatlarini Kolaylastirmaya Devam Edecegiz'
Gemlik Belediyesi, Kursunlu Mahallesi’nde daire tipi binalardan olusan Kursunlu Yasli Konuk Evi’nde barinan yaslilara en kaliteli hizmeti sunmaya devam ediyor. Konuk evi 21 adet daire tipi yapidan olusurken, bu yapilarda kalan yaslilar ev konforunda agirlaniyor. Yesil ve mavinin tam ortasinda bulunan yasli konuk evinde kafeterya, yemek salonu, oyun salonu ve olabilecek herhangi bir olumsuz duruma karsi 7/24 saglik görevlisi bulunurken, sosyal etkinliklerle orada ikamet edenlerin günlerini mutlu bir sekilde geçirmesi saglaniyor.

Engelsiz taksi ve evde saglik ekipleri yaslilarin emrinde

Baskan Sertaslan’in yine Gemlik’te ilk kez hayata geçirdigi evde saglik hizmetleri ve engelsiz taksi, vatandaslarin hayatini kolaylastirmak için çalismalarina devam ediyor. Engelsiz taksi özellikle hastaneye ulasmakta sikinti çeken ve tekerlekli sandalyeye bagli vatandaslarin bu engelini ortadan kaldirirken, evde saglik ekipleri ise evde enjeksiyon, pansuman ve kan alimina ihtiyaç duyan vatandaslarin yardimina kosuyor.

Gemlik’te önceki dönemlerinde her zaman yasli konuk evi sözü verildigini ve bunun kendi döneminde gerçeklestirildigini ifade eden Baskan Sertaslan, evde saglik ekibinin de yüzlerce kez hizmet verdigini ve büyük bir sorunu ortadan kaldirdigini belirtti.

Baskan Sertaslan, "Ilçemizin en güzel lokasyonlarindan birinde kurdugumuz yasli konuk evimiz bugün Bursa’nin ve Türkiye’nin örnek yasli konukevleri arasinda yerini aldi. Yesil ile mavinin bulustugu bir noktada olusturdugumuz konuk evimiz, engelsiz taksimiz ve evde saglik birimimiz ile vatandaslarimiz için araliksiz hizmet etmeye devam edecegiz" dedi.

Kaynak: İHA