Sultangazi'de Babasinin Kamyonetini Kaçiran Çocuk Ve Arkadasi Araçlara Çarparak Kaçti

Sultangazi’de iddiaya göre arkadasi ile birlikte babasinin çalistigi is yerine ait kamyoneti kaçiran çocuk, park halinde bulunan araçlara çarparak zarar verdi. Sokakta çocuklarin oynadigi esnada yasanan olayda faciadan kil payi dönülürken, o anlar güvenlik kamerasina yansidi.

Sultangazi'de Babasinin Kamyonetini Kaçiran Çocuk Ve Arkadasi Araçlara Çarparak Kaçti
Olay, dün saat 16.00 siralarinda Esentepe Mahallesi’nde yasandi. Edinilen bilgilere göre, 16 yaslarinda oldugu ögrenilen A.E., arkadasi ile birlikte babasinin çalistigi is yerine gelerek, kapi önünde park halindeki kamyoneti kaçirdi. Kamyonet ile dolasmaya baslayan çocuklar, ara sokaklara girerek yaklasik 10 araca çarparak zarar verdiler. Ilk olarak girdikleri sokakta park halinde bulunan iki otomobile çarpip zarar veren çocuklar, kaçarken ayni sokak üzerinde bulunan motosiklete çarpip savururken, bir otomobile daha çarpti. Sokaktaki vatandaslar ve çocuklar saga sola kaçisirken, kamyonet ile kaçmaya devam eden çocuklar girdikleri farkli sokaklardaki baska araçlara da zarar verdiler. Kaçan çocuklarin pesinden takip ederek baska araçlara ve kendilerine zarar vermemeleri için motosiklet ile giden bir vatandas ise, önlerini keserek çocuklari durdurdu. Durdurulan çocuklar olay yerine gelen polis ekipleri tarafindan karakola götürülürken, araçlari zarar gören vatandaslar ise çocuklardan sikayetçi oldular.

Sokakta yasayan Ferdi Engin isimli vatandas, "Burada duruyorduk arkadaslarla beraber. Çocuklar falanda burada oynuyordu. Bir anda sokaga kamyonet girdi ve yukarida bir arabaya vurdu, aynasini kirdi. Fark edemedik, sonra sari arabaya vurunca pesinden seslendik. Hiç durmaksizin bu motorda çanta vardi, motoru yikti. Bu arabanin üzerine dogru buradan sola dönerek alt sokaga girdi, orada da birkaç arabaya vurmus. Sonra yukaridan döndü, surada iki sokak arkada önünü keserek durdurduk. Daha sonra iki tane inen çocuktu zaten. Araç babasinin sirket araci imis, kaçirmislar. Babasinin da haberi yokmus. Sonrasinda buradaki araç sahipleri falan hepsi su an karakolda ifade veriyorlar. Bizim burada mahallede setler vardi insaatlar yapilirken, hep söküp attilar. Sonrasinda basvurduk gelip kurmadilar. Burada çocuklar oynuyor ve riskli durumda. Belediyeden ricamiz gelsinler artik su mahallenin problemlerini çözsünler, biz de bu tarz seylerden magdur kalmayalim. Ailelerden de lütfen duyarli olmalarini rica ediyoruz, çocuklariniza dikkat edin. Çocuklarinizin içinde bulundugu araç bir çocugu ezmis olsaydi sorumlusu kim olacakti. Maddi hasar karsilanir ama manevi hasar kesinlikle karsilanamaz" dedi.

Yanina aldigi bir arkadasi ile birlikte babasinin çalistigi is yerine ait kamyoneti kaçiran A.E. yaklasik 10 araca çarparak zarar verirken, o anlar güvenlik kamerasina yansidi. Görüntülerde çocuklarin kaçirdiklari kamyonetle bir sokaga girdikleri, sokakta bulunan vatandaslar ve çocuklarin saga sola kaçistiklari, kamyoneti kaçiran çocuklarin ise araçlara çarparak kaçtiklari görülüyor.
Kaynak: İHA