Sultanbeyli 7'Nci Kitap Fuari Kitapseverlerin Yogun Katilimiyla Basladi

Türkiye’nin önde gelen yayinevlerini ve yazarlarini kitapseverlerle bulusturan Sultanbeyli Kitap Fuari basladi. Sultanbeyli Belediyesi tarafindan bu yil 7’ncisi düzenlenen fuar, 30 Eylül-8 Ekim tarihleri arasinda sürecek. Fuarin açilisina onur konugu olarak Eski Milli Egitim Bakani Prof. Dr. Nabi Avci da katildi.

Sultanbeyli 7'Nci Kitap Fuari Kitapseverlerin Yogun Katilimiyla Basladi


Sultanbeyli’de 2023-2024 Kültür-Sanat Sezonu Kitap Fuari ile basladi.

“Kitaplarin Dünyasi Seni Çagiriyor” temasiyla bu yil 7’ncisi düzenlenen fuarin onur konugu, Kültür ve Turizm Bakanligi ile Milli Egitim Bakanligi yapmis olan Prof. Dr. Nabi Avci oldu. 9 gün sürecek fuar, söylesi ve imza etkinlikleriyle degerli isimlere ev sahipligi yapacak. Kitapseverler, Onur Konugu Prof. Dr. Nabi Avci’nin katilimlariyla 30 Eylül’de gerçeklesen açilis programina yogun ilgi gösterdi. Fuar açilisina Prof. Dr. Nabi Avci’nin yani sira AK Parti Istanbul Il Baskani Osman Nuri Kabaktepe, Sultanbeyli Kaymakami Kemal Sahin, Sultanbeyli Belediye Baskani Hüseyin Keskin ve vatandaslar katildi.



Birçok yayinevinin yer aldigi fuarin ilk gün konuklari Nabi Avci, Ismail Kara ve Hulki Cevizoglu oldu. Yazarlar fuarda okurlariyla bulustu ve söylesi gerçeklestirdi. 1 Ekim Pazar günü ise Ihsan Süreyya Sirma saat 13.00’te, Nedim Sener saat 15.00’te, Tarik Tufan saat 17.00’de okurlariyla bulusacak.

“Ilçemize yakisir bir kültür ikliminin bizlerle olmasini temenni ediyoruz”

Baskan Hüseyin Keskin, “Bugün 2023 - 2024 kültür sanat sezonumuzun açilisini, 7’incisini düzenlemis oldugumuz Sultanbeyli Kitap Fuari ile gerçeklestiriyoruz. Ilçemize yakisir bir kültür ikliminin bizlerle olmasini temenni ediyoruz. En büyük vasfi fetihler yapmak, devletler kurmak olan ecdadimizin ‘kalem kiliçtan keskindir’ sözü okumaya ve yazmaya verdigi öneme isaret eder. Elbette böyle bir medeniyetin mensuplarinin da kitap dostu olmasi kadar dogal bir durum yoktur. Merhum Nurettin Topçu ‘okuyacaksiniz okutacaksiniz kürsüde, minderde, mektepte ve üniversitede. Ilmin en büyük ibadet oldugunu halka ögreteceksiniz’ sözüyle üzerimizdeki agir sorumluluga dikkat çekmektedir. O nedenle edebiyati, siiri, öyküyü, tarihi, irfan ve hikmeti bir kitap çatisi altinda toplayacak olursak böylesine geleneksel hale gelen fuarlarimizin önemli bir islev üstlendigini düsünüyor ve sahneyi kitabin gücüne biraktigimiz fuarlarimizla bin yildir yürüdügümüz bu yolun önemini daha da iyi idrak ettigimize inaniyorum” dedi.



AK Parti Istanbul Milletvekili Hasan Turan, “Bugün burada Sultanbeyli Belediyemizin bütün Istanbullulara sunmus oldugu bir kültür söleni ile karsi karsiyayiz” diye konustu.



AK Parti Istanbul Il Baskani Osman Nuri Kabaktepe, “Kitap insanin varolusuyla beraber onlara yoldaslik ve kilavuzluk eden bir varlik olarak tanimlanabilir. Ilk Adem’le beraber var olan bir olgudan bahsediyoruz. Dolayisiyla son Adem’e kadar insana rehberlik edecek, kilavuzluk edecek, yoldaslik edecek, birçok noktada yolunu açacak, hem dünyayi insa etmesinde hem dünyayi ihya etmesinde en temel araçlardan bir tanesidir. Dolayisiyla kitabin ortaya çikmasini saglayan degerli yazarlarimizi da anmamiz lazim. Çünkü bahsettigimiz güzelliklerin yasanmasinda vesilesi olan beyinleri, zihinleri, kalpleriyle ortaya koyarak kelam haline kitap haline getirenlere tesekkür ederiz" dedi.



“Sultanbeyli deyince kitap, yazar, siir akla geliyor”

Nabi Avci, “Sultanbeyli Belediyesi sizin için oldugu gibi benim için de hep kültürle, sanatla, arastirma ile ve gençlerle birlikte mesai harcayan bir ekibi aklima getiriyor. Ben Sultanbeyli Belediyesi’nin bugüne kadar düzenledigi birçok etkinlige katildim. Hepsi sanatla ilgiliydi, kültür ile ilgiliydi. Dolayisiyla Sultanbeyli deyince kitap, yazar, siir akla geliyor. Türkiye özellikle son 20 yilda pek çok alanda yabancilarin tabiriyle bir sessiz devrim yasiyor. Ama özellikle kültür sanat alaninda, egitim alaninda, yerel yönetimlerin, belediyelerin gerçeklestirdigi birbirinden kiymetli organizasyonlarla, sonuçlari insallah yakin bir gelecekte alinacak sessiz devrim görüyorum. Bunun için bugün Sultanbeyli Belediyesi nezdinde bütün yerel yönetimlerimizi, bu alanda çalisan bütün belediyelerimize çok tesekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA