Medicabil'de Medikal Muhasebecilere Özel Etkinlik

Medicabil Hastanesi, bu yil üçüncüsü gerçeklesen Medikal Muhasebeciler Günü’nü organize ettigi kahvalti ile kutladi.

Medicabil'de Medikal Muhasebecilere Özel Etkinlik
Medicabil Nilüfer Hastanesi’nde organize edilen etkinlige Medicabil Hastanesi Bashekimi Aysun Yilmazlar, doktorlar ve Medicabil Hastanesi’nin medikal muhasebe bölümden çalisanlar katildi.

Medikal muhasebenin saglik sektörü içinde çok önemli bir rolü üstlendigini ifade eden Medicabil Hastanesi Bashekimi Aysun Yilmazlar, "Saglik sektörünü bir bütün olarak düsünecek olursak medikal muhasebe bu bütünlük içerisinde çok önemli bir parça. Hekim olarak yaptigimiz islerin dokümantasyonu ve bu dokümantasyonun karsiliginda degerlendirilmeler gerçeklesiyor. Bunun tam ve dogru ve zamaninda yapilmasi çok önemli. Bunun farkindayiz ve bu nedenle hastanelerdeki medikal muhasebe birimlerinin ne kadar önemli oldugunu ne kadar etkin ve etkili isler yaptiginin farkindayiz. Bu hem saglik ekonomisi açisindan çok önemli hem de bizim kayitlarimizdaki güvenlik açisindan da kiymetlidir. Kendilerine tesekkür ediyorum" dedi.

Medicabil Hastanesi Medikal Muhasebe sorumlusu Filiz Ayaz ise saglik hizmetinin faturalandirilmasi bölümünde bazi zorluklar yasadiklarini ancak ekip çalismasiyla üstesinden geldiklerini belirterek sunlari söyledi:

"Arkadaslarimizla beraber ortak bir fikir olusturmak adina aylik toplantilarimiz oluyor. Bir masada sorun ve taleplerimizi konusuyoruz, çözüm yollarini istisare ediyoruz. Bu manada Medicabil yönetimi bizlere çok destek oldu ve olmaya da devam ediyor."
Kaynak: İHA