Dev Proje Mustafakemalpasa'ya 10 Bin Istihdam Saglayacak

142 yillik belediye tarihinde ilk kez açtiklari Tarimsal Hizmetler Müdürlügü ile verimli topraklarin her yil katma degeri yüksek yeni ürünlere bulustugunu, Sifir Atik ve Iklim Degisikligi Müdürlügü ile örnek çalismalara imza attiklarini açiklayan Mustafakemalpasa Belediye Baskani Mehmet Kanar, diger yandan orta vadede yan sanayisi ile birlikte 10 bin kisiye istihdam saglayacak Güllüce Kobi Sanayi ve Lojistik Depolama Projesi’yle ilçe için tarihi bir sürecin baslayacagini müjdeledi.

Dev Proje Mustafakemalpasa'ya 10 Bin Istihdam Saglayacak
Mustafakemalpasa Belediye Baskan Mehmet Kanar, her yil katma degeri yüksek ürünlerle zenginlestirdikleri verimli topraklari, dogal güzellikleri, tarihi degerlerini koruyarak, yesil sanayi yatirimlari ile gelecege yolculugunun saglam ve kararli adimlarla sürdügünü açikladi.

Önümüzdeki 100 yila damgasini vuracak saglikli ve modern alt yapi, üst yapi, içme suyu, yagmur ve kanalizasyon, spor ve egitim, tarim ve turizm, sosyal donati alanlari ve ulasim basta olmak üzere sayisiz hizmetlerle ilçe tarihinin en büyük degisim ve gelisiminin yasandigini kaydeden Baskan Kanar, “Bu güzel ilçenin güzel insanlari için ne yapsak az. Simdi, sira sporla, sanatla, bilimle yetisen gençlerimizin kendi ilçelerinde girisimci, nitelikli is gücüne sahip olacaklari yesil sanayi hamlesinde“ seklinde konustu.

Siyasi hirs ve ikballeri ilçe menfaatlerinden önce gelenlerin yine ve yeniden sesleri ile “Istemezük” türküsü söylemeye basladiklarini ifade eden Kanar, “Geçmiste tarim kenti Mustafakemalpasa’da faaliyet göstermek isteyen dev gida yatirimlarina karsi çikarak baska ilçeye gitmelerine neden olanlar, otoban baglantisi için yine ortaligi ayaga kaldirarak Mustafakemalpasa’yi dev projelerden mahrum birakanlar, daha sonra yüzleri kizarmadan bu yatirimlarin neden ilçemize getirilmedigini söyledi.

Simdi de binlerce istihdam ve yeni is imkanlarinin önünü açacak yatirimi engellemeye çalisiyorlar. Sasirdik mi, hayir tabii ki” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA