Casus Yazilimla Uzaktan Cep Telefonlarina Erisen Çeteye Operasyon

Adana’da internet sitelerine gizledikleri casus yazilimla uzaktan vatandaslarin cep telefonlarina erisip mobil ve internet bankaciligi üzerinden milyonlarca lira harcayan çeteye operasyon düzenlendi. Operasyonda yakalanan 4 kisiden 3’ü tutuklandi.

Casus Yazilimla Uzaktan Cep Telefonlarina Erisen Çeteye Operasyon
Il Emniyet Müdürlügü Siber Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, 44 kisinin kredi kartlarindan veya cep telefonlarindan bilgileri disinda internetten alisveris yapildigi ihbari üzerine çalisma baslatti. Gece gündüz demeden dedektif gibi iz süren ekipler, internet üzerinden casus yazilimlari vatandaslarin ilgi alanlarina göre girdikleri internet sitelerine yükleyen, cep telefonu üzerinden de bu linklere tiklayan vatandaslarin cep telefonlarina uzaktan erisen bir çeteyi tespit etti.

Vatandaslardan çaldiklari paralari oyun parasina çevirmisler

Arastirmayi daha da derinlestiren ekipler, çetenin elde ettikleri gelirlerle oyun parasi satisi yapan bir sirket kurduklarini ve buradan da uygun fiyatli oyun parasi sattiklarini tespit etti. Savciligin talimati üzerine çeteye operasyon düzenleyen ekipler S.S., C.K., S.K.Ü. ve F.D.’yi ‘Bilisim yoluyla nitelikli hirsizlik’ suçlamasiyla gözaltina aldi. S.S. ve C.K.’nin çetenin basindaki sahislar oldugu tespit edildi. Süpheli sahislarin birçok gayrimenkulüne, aracina, banka ve kripto hesaplarina tedbir konuldu. Ayrica ekiplerin süphelilerin evlerinde yaptigi aramalarda 1 tabanca, çok sayida cep telefonu, sim kart ve dijital materyaller ele geçirildi.

Emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen süphelilerden F.D. adli kontrol sartiyla serbest birakilirken, diger 3 süpheli tutuklandi.
Kaynak: İHA