Battalgazi Belediyesi Resim Kursunda Yüzde 100 Basari Elde Edildi

Battalgazi Belediyesi tarafindan açilan resim kursuna katilan ögrenciler yüzde 100 basari saglayarak kursiyerlerden tamami üniversitede egitim görmeye hak kazandilar. Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, kursiyerlerle bir araya gelirken saglanan basaridan dolayi tebrik etti.

Battalgazi Belediyesi Resim Kursunda Yüzde 100 Basari Elde Edildi
Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder’in talimatlariyla deprem bölgesi Malatya’da gençlerin hayalini kurdugu üniversitede istedigi bölüme hazirlanmasi için açilan resim kursunda yüzde 100 basari saglandi. Battalgazi Belediyesi yan tarafinda bulunan binada uzman ögreticiler tarafindan verilen 3 aylik egitim sonunda kursa katilan 17 ögrencinin tamami üniversitelere yerlesti.

Battalgazi Belediyesi tarafindan açilan kurslardan 3 ay egitim gören ögrenciler Egitim Fakültelerinin Resim Ögretmenligi ve Güzel Sanat Fakültesinin resim bölümünü dereceyle kazandi. Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder yetenek sinavini kazanan ögrencilerle atölyede bir araya gelerek kursiyerleri tebrik etti. Güder, “Sizlerin bu denli basari göstermesi bizleri çok gururlandirdi” dedi.

“Eksikligi hissedince kursun açilmasi talimatini verdik”

Zor sartlarin güçlü insanlari ortaya çikardigini ifade eden Güder, "Siz sinava girdiginizde o zorlu sartlari yasayarak bugün güçlü bir sekilde 17 de 17 yaptiniz. Sizin gibi niceleri ayni bu sinava girdiler bekli de basaramadilar. Yasamis oldugumuz deprem ve o zor sürece ragmen bizler sizlere destek olduk ve siz hem bizi mahcup etmediniz hem de ailenizi. Kursumuzu sizlere bu süreçte destek olmak için açtik. Biliyoruz ki deprem sonrasinda çok fazla kurs alternatifi yok. Böyle bir eksikligi de hissedince arkadaslarimiza kursun açilmasi talimatini verdik. Sonrasinda mutlu olacagimiz, gururlanacagimiz haberler geldi. Kursumuzla aslinda sizleri depremin o yikici psikolojisinden uzaklastirmak da istedik. Biz belediye olarak birinci önceligimiz özellikle evlatlarimiza, çocuklarimiza gereken degeri verip onlarin sartlarini, kosullarini iyilestirip onlari gelecege dogru saglam güçlü dinamik bir sekilde hazirlamak. Biz belediye olarak evlatlarimizin çocuklarimizin toplumumuza ne kadar katki sunabilirsek hizmeti daha güzel bir sekilde onlara ulastirabilirsek biz o kadar mutlu oluruz” diye konustu.

Bu arada Battalgazi Belediyesi tarafindan yeni resim kursu açildi. Egitim almak isteyen gençler Battalgazi Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlügüne basvuru yapabilirler.
Kaynak: İHA