Baskan Kaplan'dan 1 Ekim Dünya Yaslilar Günü Mesaji

Koçarli Belediye Baskani Nedim Kaplan 1 Ekim Dünya Yaslilar Günü dolayisiyla bir mesaj yayimladi.

Baskan Kaplan'dan 1 Ekim Dünya Yaslilar Günü Mesaji


Baskan Kaplan 1 Ekim Dünya Yaslilar Günü dolayisiyla yayimladigi mesajinda, “Bugün çagdas ve kolay yasam imkanlarina kavusmamizda sinirsiz katkilari olan yaslilarimiza her türlü destegi vermeli, duygu, düsünce ve deneyimleriyle toplumumuzun vazgeçilmez degerleri olduklarini hatirlatarak onlara hak ettikleri ilgiyi ve saygiyi göstermeliyiz” dedi.



Geçmisi bugüne tasiyan yaslilarin, bugünle gelecek arasinda kurulacak köprünün yapi taslarini olusturmakta oldugunun altini çizen Baskan Kaplan “Yaslilarimiz, toplumsal, kültürel, etik degerlerimizi gelecek kusaklara aktarmamizi saglamaktadir. Yasanmisliklariyla geçmisimizi hatirlatan, örnek aldigimiz tecrübeleriyle gelecegimizin sekillenmesini saglayan yaslilarimiz, Örfleri, adetleri, gelenekleri ve hos sohbetleri ile dün ile bugün arasinda köprü kurarak, kültürümüzü ve degerlerimizi yarinlara tasimamizi saglayan en degerli varliklarimizdir. Yaslilarimizin toplumsal yasama aktif olarak katilmalarini, sosyal, kültürel ve ekonomik haklara sahip ve kimseye muhtaç olmadan yasamalarini saglamak, sahsim ve Koçarli Belediyesi olarak öncelikli görevimizdir. Her bireyin kendisinin de yaslanacagini her zaman hatirinda tutmasi gerekir. Yaslilarina gereken önemi vermeyen, onlara sahip çikmayan ihtiyaç duyduklari sevgi ve saygiyi kendilerinden esirgeyen bir toplumun güven ve huzur içinde olmasi mümkün degildir” ifadelerini kullandi.

Baskan Kaplan ayrica, “Ülkemizin ve bizlerin gelecegi için birçok fedakârlik gösteren büyüklerimizi saygi ve sevgiyle aniyor, hayatlarinin bundan sonrasini saglikli ve mutlu geçirmelerini temenni ederek, bizleri bugünlere getiren ve gelecege hazirlayan tüm yaslilarimizin 1 Ekim Dünya Yaslilar Günü’nü kutluyorum” dedi.

Kaynak: İHA