Sahinbey'de 2022 Yilinda 25 Bin 502 Is Yerinde Gida Denetimi Yapildi

Sahinbey Belediyesi Zabita Müdürlügü ekipleri, 2022 yili içerisinde 25 bin 502 is yerini denetleyerek vatandasin sagligi için 24 saat görev yapti.

Sahinbey'de 2022 Yilinda 25 Bin 502 Is Yerinde Gida Denetimi Yapildi
Sahinbey Belediyesi zabita ekipleri halkin saglikli ürünler tüketebilmesi için denetimlerini sürdürmeye devam ediyor. Özellikle halkin bilinçli tüketici olmasini saglamak için bir çok projeye imza atan Sahinbey Belediyesi zabita ekipleri, is yerlerinde hijyen kurallarina uyulmasina büyük önem veriyor.

"Zabita ekiplerimiz 24 saat görev basinda"

Amaçlarinin halkin sagligini tehdit eden unsurlari ortadan kaldirmak oldugunu kaydeden Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, “Sahinbey Belediyesi olarak vatandaslarimizin sagligi için 7/24 çalismaya devam ediyoruz. 2022 yili içerisinde zabita ekiplerimizce 25 bin 502 isyeri denetlenmis olup, bu denetlemeler neticesinde 5 bin 208 is yerine ihtar ve idari yaptirimlar uygulandi. Yapilan bu denetimlerde 33 bin 500 adet son kullanma tarihi geçmis ürünlere zabita ekiplerimiz tarafindan el konuldu. Bunlarin içerisinde süt, gazli içecekler, çikolatalar, yaglar ve daha birçok ürüne bozulmasi nedeniyle el konuldu. Vatandaslarimizin da bu konuda hassas davranmalari gerekiyor. Hangi market veya gida satan is yeri olursa olsun, son kullanma tarihlerine baksinlar. Son kullanma tarihi geçmis ürün satan is yerlerini 153 zabita ekiplerimize bildirmelerini toplum sagligi açisindan istirham ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA