Kayak Merkezinde Özlenen Kar Yagdi

Dünya’da ve Türkiye’de kayak merkezlerinde Ocak ayina girilmesine ragmen beklenen kar yagmadigi için sezon açilisi yapilamazken Yildizdagi kayak merkezinde özlenen kar yagdi.

Kayak Merkezinde Özlenen Kar Yagdi
Dünyanin birçok bölgesinde ve Türkiye’de Ocak ayina girilmesine ragmen beklenen kar henüz yagmadi. Kayak merkezlerinde kar yagmadigi ve hava sicakliginin yapay kar olusumu için gerekli isiya düsmedigi için pistler bos kaldi. Kayak merkezleri kara hasret kalirken Sivas’ta bulunan Yildizdagi Kis Turizmi ve Kayak Merkezinde özlenen kar nihayet yagdi. Aksam saatlerinde etkili olan kar yagisi geç saatlerde etkisini arttirdi. Kayak merkezinde kar kalinligi yaklasik 10 santimetreye ulasti. Hava sicakliginin düsmesiyle birlikte yapay kar makineleri çalistirildi.

Yildizdagi rengine büründü

Yildizdagi Kis Turizmi ve Kayak Merkezinin bagli bulundugu Buruciye A.S Genel Müdürü Mustafa Altun, Yildizdagi’nin rengine büründügünü belirterek, “Su an çok güzel bir kar yagisi devam ediyor. Sogukla beraber sezonu açma hazirliklarimizda basladi.

Insallah bir hafta içerisinde kayak severlerimizi burada agirlamaya baslayacagiz. Sömestr yaklasmakta, sömestr ile birlikte simdiden rezervasyonlarimiz çok üst düzeye ulasti. Odalarimizin tamamina yakininda rezervasyon dolulugu orani saglanmis durumda.” Dedi.

Sezonu en erken açan tesislerden birisi olacak

Altun, Dünya’da birçok kayak merkezinin henüz karla bulusmadigini belirtip, Yildizdagi’nin en erken sezonu açan merkezlerden birisi olacagina vurgu yaparak, “Türkiye’de kar yagisinin geç gelmesiyle beraber su anda belki hem Avrupa’da hem Dünya da birçok kayak merkezi karla bulusamadi. Yildiz Dagi su an Türkiye’de en erken açilan kayak merkezlerinden biri olma yolunda. Bu yil yeni yatirimlar yaparak yeni suni karlama makineleri getirdik. Ilave restoranlar ve ilave pistlerle kayak severlerimize bu yil yeni heyecanlar yasatmak istiyoruz. Il 10 tane yaptigimiz dogal yasam evlerinin yogun ilgiden dolayi 15 tane daha ilave yaparak 25 adet Dogal Yasam Evlerini geçen yil hizmete açmistik. Su an rezervasyonlarda da görüyoruz ki çok yogun bir ilgi var. Yil boyu bu ilginin artacagini düsünüyoruz.” dedi.

Uluslararasi turnuvalara ev sahipligi yapacak

Altun, Yildizdagi Kis Turizmi ve Kayak Merkezinin bu sezon uluslararasi turnuvalara ev sahipligi yapacagini ifade ederek sunlari söyledi.

“Bu yil ayrica spor faaliyetlerimizde olacak. Kayak federasyonumuzun tesisimiz için planlamis oldugu iki tane yaris bulunmakta. Ayrica Dünya ve Avrupa Kar Voleybol Sampiyonasinin birer etabi Yildiz daginda gerçeklesecek. Türkiye Kar Voleybol Sampiyonasini da bu sene Yildiz Daginda ev sahipligi yapacagiz. Geçen yil ilkini yaptigimiz üniversiteler arasi kar voleybol sampiyonasini bu sene devam ettirerek katilim saglayan üniversite sayisini da arttirmayi planliyoruz.”
Kaynak: İHA