UYMSIB'nin 2023 Ihracat Hedefi 175 Milyon Dolar
UYMSIB olarak 2023 yilinda 175 milyon dolar ihracat hedefliyor.

Tarimda uzun vadeli politikalar, üretimde havza bazli destekler ve pazarin dinamiklerine göre sekillendirilmis dogru çesitlerle ihracatta ivme yakalanabilecegini belirtilirken, pandeminin gidaya olan talebi arttirdigini ve bu artan talepten Türkiye’nin de payini alarak ihracatini arttirdigina dikkat çekildi.
2020 Ocak’ta baslatilan Bursa Siyahi Incirinin bilinirliginin çesitli cografyalarda arttirilmasi Ur-Ge Projesinde faaliyetler yogun bir sekilde devam ettigine dikkat çeken yetkili, “En son proje dogrultusunda 12-15 Eylül 2022 tarihlerinde 9 Türk küme firmasi ve 6 farkli ülkeden 10 yabanci firmanin katilimlari ile alim heyeti faaliyeti gerçeklestirildi.
Kanada pazarinda, sektörün dijital ve offline alanlarda daha etkin ve genis tanitimi için Bursa Siyah Inciri ve Ayva hedef ürün gruplari ile UYMSIB’in Kanada’ya Yönelik Turquality Projesi basvurusu, Ticaret Bakanligi tarafindan 2021 yili itibariyla 4 yillik onaylandi. Marmara Bölgesinde çesitli illerdeki üreticilerle kalintisiz tarimsal üretim konusunda egitim programlari ve bu çerçevede da sirke sinegi tuzaklari dagitimi gerçeklestirildi.
Geçtigimiz yil UYMSIB ev sahipliginde, Bursa Büyüksehir Belediyesi ve Bursa Il Tarim Peyzaj A.S. isbirliginde, Yas Meyve Sebze Alim Heyeti organizasyonu gerçeklestirildi.
Heyet çerçevesinde Azerbaycan, Danimarka ve Bosna Hersek’ten gelen alici firmalar, ikili is görüsmeleri için Birlik üyeleriyle bulustu. Yine 2022 yilinda Antalya’da düzenlenen INTERFRESH Eurasia Fuari’nda önemli görüsmeler gerçeklestirildi.
UYMSIB olarak bilgilendirme toplantilari, ihracatin arttirilmasi amaciyla sektör temsilcilerinin bir araya geldigi degerlendirme toplantilari, sektör paydaslari ile is birligi ve koordinasyon saglanmasi çalismalari, sektörel seminer, toplantilar, ticaret heyetleri, paneller gibi etkinliklerin organize edilmesine dair çalismalar yapilmaktadir. 2023 yilinda da sektör ihracatinin arttirilmasi için çalismalarimiz devam edecektir”
