Otomobil Alev Aldi, Sürücü Kaçti, Pompacilar Söndürdü

Aksaray’da bir akaryakit istasyonunda benzin aldiktan sonra motor kisminda yangin çikan otomobilin sürücüsü yanan otomobili birakip kaçarken, pompacilar yangin tüpleri ile alevlere müdahale ederek adeta faciayi önledi. Yasanan o anlar anbean güvenlik kamerasina yansidi.

Otomobil Alev Aldi, Sürücü Kaçti, Pompacilar Söndürdü
Yangin, dün gece Samli Mahallesi Cumhuriyet Bulvarinda bulunan bir akaryakit istasyonunda çikti. Edinilen bilgiye göre, benzin almak için petrole gelen Mahmut Ö.’ye (22) ait 06 HA 1536 plakali Tofas marka otomobil benzin dolumu yapildiktan sonra çalismadi. Sürücüsünün defalarca marsa basmasina ragmen çalismayan aracin motor kisminin altindan biranda alevler çikti. Alevleri fark eden pompa görevlileri sürücüye isaret ederek aracin yandigini ve durdurmasini söyledi.

Aracin yandigini gören sürücü ve arkadasi araçtan inerek olay yerinden kaçti. Alevleri gören pompa görevlileri hemen yangin tüpünü getirerek yangina müdahale etti. Alevler pompacinin müdahalesi ile büyümeden söndürülürken adeta faciadan dönüldü. Yasanan o anlar anbean akaryakit istasyonunun güvenlik kamerasina yansidi. Sürücüsü kaçarak kayiplara karisan otomobil akaryakit istasyonu karsisindaki bir apartmanin otoparkina çekildi.

Akaryakit istasyonundaki yangina müdahale ederek faciayi önleyen pompa görevlisi Mustafa Sarikaya, “Dün gece saatlerinde Tofas marka araç geldi. Yakit ikmali ve ödemenin ardindan araç çalistigi zaman alev aldi. Biz sogukkanli bir sekilde müdahale ettik. Hemen söndürmeyi basardik. O sirada araç sahiplerini uzaklastirdik. Istasyonu güvenli bir hale getirdik. Hemen müdahale ederek yangini söndürdük. Panik ortami olustu ondan sonra müdahale ettik zaten yangini biraz zor oldu ama söndürmeyi basardik. Ama biraz daha kalsaydi yetisemeseydik büyük bir facia yasanirdi. Yanginin çikis sebebi benzin kaçagi. Aracin bakimlari yapilmamisti büyük ihtimalle yapilmadigi için benzin kaçagi olustu. Çalistigi esnada da alev aldi. Bir iki defa mars basti. En son mars bastiginda birden alev aldi. Hemen müdahale ettik. Söndürmeyi basardik” dedi.

Otoparkta incelenen otomobil kullanilmaz hale gelirken, aracini birakip giden sürücünün araci teslim almaya gelmedigi ögrenildi.
Kaynak: İHA