Yilbasi Gecesi Terör Estiren Magandalar Kamerada Açiklamasi 27 El Ates Açtilar, 9 Gözalti

Beyoglu’nda yilbasi gecesi bir grup maganda, tabancalarla havaya 27 el ates açip terör estirdi. Mesale ve torpil barutlarini doldurduklari siseleri de patlatan 9 maganda, Beyoglu Asayis Büro Amirligi polisleri tarafindan yakalandi. Olayla ilgili 3 tabancaya da el konulurken, sahislar savcilik talimatiyla serbest birakildi. Magandalarin “daha yeni basliyoruz” notuyla paylastigi o korku dolu anlar ise kameralara yansidi.

Yilbasi Gecesi Terör Estiren Magandalar Kamerada Açiklamasi 27 El Ates Açtilar, 9 Gözalti
Beyoglu Haciahmet ve Yenisehir Mahallesi’nde yilbasi gecesi bir grup maganda, mesaleler yakarak sokak ortasinda tabancalarla havaya 27 el ates açti. Bununla kalmayan magandalar, mesale ve torpil barutlarini doldurdugu cam ve pet siseleri, kamera direklerinin altina koyup ve sokak ortasinda patlatti. Mesaleler yakarak ortaligi dumana bogan ve vatandaslara korku dolu anlar yasatan magandalar o anlari kaydedip “daha yeni basliyoruz” notuyla sosyal medyada paylasti.

Beyoglu Asayis polisi magandalari yakaladi

Yasananlarin ardindan kaydedilen görüntüleri incelemeye alan Beyoglu Ilçe Emniyet Müdürlügü Asayis Büro Amirligi polisleri çalisma baslatti. Görüntülerin kaydedildigi sokaklari belirleyen polis ekipleri, ates açan sahislarin M.K. (15), Y.Ç. (13), Y.A.G. (17), F.Ç. (15), Hüseyin E. (19), Recep A. (21), Razaman E. (16), Yusuf A. (16) ve Müslüm Y. oldugunu tespit etti. Devam eden çalismalarda sahislar tek tek yalanarak gözaltina alindi. Olayda kullanilan 3 kurusiki tabancayla ise polis tarafindan el konuldu.

Magandalar serbest birakildi

Emniyete götürülen 9 sahsa ifadeleri alinarak “atesli silahlar kanununa muhalefet” ve “genel güvenligin kasten tehlikeye sokulmasi” suçlarindan adli islem yapildi. Islemleri tamamlanan sahislar, savcilik talimatiyla serbest birakildi. Magandalarin sokaklarda terör estirdigi, lazerli havali tüfekle ates açtigi, barutlu pet siseyi sokakta patlattigi o anlar ise kameralara yansidi.
Kaynak: İHA