Restore Edilen Konakta Meslek Ögreniyorlar

Kahramanmaras’in Dulkadiroglu Belediyesi’nce restore ederek hizmete sundugu Dulkadiroglu Konagi, unutulmaya yüz tutmus el sanatlarini koruma adina çesitli kurs ve organizasyonlar gerçeklestiriyor. Bu çerçevede hali dokuma, aba ve keçe kurslarina ev sahipligi yapan Dulkadiroglu Konagi, ev hanimlarina meslek edindirerek istihdam kapisi da oldu.

Restore Edilen Konakta Meslek Ögreniyorlar
Kahramanmaras’in tarihine ve kültürel zenginliklerine isik tutan Dulkadiroglu Belediyesi, sehrin en büyük konaklarindan olan Dulkadiroglu Konagi’ni restore ederek hizmete sunmustu. Turistlik ziyaretlerin disinda konak içerisinde çesitli kültürel kurs ve organizasyonlara imza atan Dulkadiroglu Belediyesi, özelikle hali dokuma, aba, keçe ve tekstil kurslari düzenleyerek konagi zenginlestirdi.

Konak ile ilgili konusan Dulkadiroglu Belediye Baskani Necati Okay, restore ettikleri her konaga bir muhteva verdiklerinin altini çizdi. Dulkadiroglu Konagini kültürel kurslarla donattiklarini ifade eden Baskan Okay, konuyla ilgili yaptigi konusmasinda sunlari söyledi:

“Göreve geldigimiz günden bu yana sehrimizin tarihini ve kültürünü gün yüzüne çikarma adina birçok çalisma yaptik. Bu çalismalarimizin temelini de tarihi konak restorasyonlari olusturmaktadir. Restorasyonunu tamamladigimiz konaklarimizin kültürel hizmetlerde kullanilmasi adina da çalismalar yaptik. Dulkadiroglu Konagimiz bizim en büyük ve genis konaklarimizdan biridir. Burada çesitli kurslar düzenleyerek konagimizi yasatiyoruz. Hali Dokuma, Aba ve Keçe kurslari suanda konagimizda devam etmektedir. Ayrica tekstil kurslari ve tel kurslari düzenlenmektedir. Kahramanmaras’in kültürel zenginliklerini gün yüzüne çikarmak, bu zenginlikleri gelecege tasima adina bu gibi çalismalarimizi sürdürecegiz.”
Kaynak: İHA