Manisa'da 2022 Yilinda 118 Gölet Yenilendi

Manisa Büyüksehir Belediyesi Kirsal Hizmetler Dairesi Baskanligi, 2022 yili içerisinde 12 ilçede toplam 118 adet Hayvan Içme Suyu (HIS) ve Tarimsal Sulama Göletinde çalisma yaparak üreticilerin kullanimina sundu.

Manisa'da 2022 Yilinda 118 Gölet Yenilendi
Özellikle kirsal mahallelerde bulunan üreticiler için büyük öneme sahip olan HIS ve Tarimsal Sulama Göletleri için yogun bir çalisma dönemi geçiren Kirsal Hizmetler Dairesi Baskanligi, 2022 yili içerisinde 33 adet yeni yapim, 85 adet gölette ise temizlik, bakim ve onarim çalismasi gerçeklestirdi. Toplam 12 ilçede 118 adet gölette çalisma yaparak kullanima sunan Manisa Büyüksehir Belediyesi, vatandaslarin takdirini topladi. Vatandaslar ve mahalle muhtarlarindan gelen talepler üzerine harekete geçen Kirsal Hizmetler Dairesi Baskanligina bagli teknik personeller, 2022 yili baslarinda yagislarin bitmesi ve hava sartlarinin iyilesmesi ile birlikte 17 ilçede çalismalarina hiz verdi. Gelen taleplerin öncelik sirasina göre yapilan etüt çalismalarinin tamamlanmasinin ardindan faaliyet programi belirlendi. Belirlenen program ile Yol Yapim, Bakim ve Onarim Dairesine Bagli is makineleri ile düzenleme yapilan göletler tamamlanarak vatandaslarin kullanimina sunuldu.

670 gölette çalismalar tamamlandi

Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün önderliginde hem tarimsal hem de hayvansal üretime destek noktasinda yogun çaba sarf edildigini belirten Kirsal Hizmetler Dairesi Baskani Yilmaz Usta, "Tarimsal ve hayvansal üretime destek vermek amaciyla çalisiyoruz. Bu noktada üreticilerin girdi maliyetlerini azaltmak amaciyla projelerimizi de bir bir hayata geçiriyoruz. Kirsal mahallelerimizde bulunan üreticilerimiz için bu göletler hayati önem tasimakta. Hem hayvansal üretim hem de tarimsal sulama suyu olarak kullanilan tarimsal sulama göletlerimiz var. Bu göletlerimizin tamami herhangi bir su kaynagina ihtiyaç duymadan, yagan yagmur ve kar sulari ile göletlerimizde depolaniyor. Yeni yapimlarin haricinde mevcut göletlerde zamanla tabanda balçik olusuyor. Bu nedenle göletlerin su tutma kapasiteleri düsüyor. Bu durum, yaz aylarinda göletlerdeki suyun erken bitmesine sebep olmakla beraber, hayvanlarin yanasip su içmelerine de engel oluyor. Yasanan olumsuzluklari ortadan kaldirmak adina çalismalarimizi yürütüyoruz. Hem yeni yapim çalismalarimizi, hem bakim ve temizlik çalismalarimizi yürütüyoruz, hem de kaçak sorunu olan veya kis aylarinda yasanan afetlerde zarar gören göletlerimizi onararak tekrardan üreticilerimizin kullanimina sunuyoruz. 2014 yilindan itibaren bugüne kadar 17 ilçemizde toplam 179 adet yeni yapim, 491 adet temizlik, bakim ve onarim çalismasi gerçeklestirdik. Büyüksehir Belediye Baskanimiz Cengiz Ergün’ün öncülügünde kirsal kalkinmanin saglanmasi adina çalismalarimizi 2023 yilinda da araliksiz sürdürmeye devam edecegiz" dedi.

Kaynak: İHA