Hamsi Baligi Yaglandi, Izgaralik Oldu

Balikesir’in Bandirma ilçesinde hava sicakliklarinin düsmesiyle birlikte hamsi ve çinekop kar yagmamasina ragmen yaglanarak lezzetli dönemine girdi ve baliklara talep artti.

Hamsi Baligi Yaglandi, Izgaralik Oldu
Balikesir Büyüksehir Belediyesi Bandirma Balik Hali’nde hava sicakliklarinin düsmesiyle birlikte yaglanmaya baslayan, izgaralik olan hamsi ve çinekop baligina olan talep artti. Balikçi Cem Tecimen, "Bu sene palamut baliginin bollugundan dolayi büyüyecek olan hamsileri palamutlar yedi. Dolayisi ile palamutlar irilesti çok palamut baligi yakalandi. Simdi Karadeniz’den hamsi gelmeye basladi fakat Karadeniz hamsisi çok ufak ama Marmara hamsileri irilesti ve yaglandi. Su anda çok güzel izgara oluyor Karadeniz hamsileri de yavas yavas büyümekte. Palamut baligindan sonra suan çinekop baligi bollasti, hamsi baligi yavas yavas gelmeye basladi.

Çinekop baligi güzel ve fiyatlari uygun izgara dahil olmaktadir. Bu baliklarin yaninda mezgit geliyor, ufak tefek zargana geliyor, levrek ve çupra devamli var olta balikçiligi da devam ediyor. Bandirma’da lüfer bu sene zayifti biraz az oldu bu da palamut baligindan kaynaklaniyor. Insallah yil basindan itibaren balikçilik ve hamsicilik bollasmaya baslayacak" dedi.

Kaynak: İHA