26 Yasindaki Genci Agir Yaralayan Süpheli Özel Harekât Destekli Operasyonla Yakalandi

Eskisehir’de dün gece çikan ve 26 yasindaki bir gencin yaralandigi silahli kavga olayinin süphelisi, saklandigi eve özel harekât polislerinin destegiyle düzenlenen operasyon sonucu yakalandi. Olayla ilgili gözaltina alinan 4 kisiden 1’i tutuklandi.

Olay, dün gece saatlerinde Atatürk Caddesi üzerinde bulunan bir çig köftecinin önünde gerçeklesti. Edinilen bilgilere göre, Ibrahim Can T. (26) ile Sercan I. (30) arasinda henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayi tartisma çikti. Tartismanin büyüyerek kavgaya dönüsmesi sonucu, Sercan I., üzerinde tasidigi tabanca ile 26 yasindaki Ibrahim Can T.’yi karnindan vurarak yaraladi. Olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerince Eskisehir Osmangazi Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesi’ne kaldirilan Ibrahim Can T., tedavi altina alindi. Karnindan yaralanan 26 yasindaki gencin durumunun agir oldugu ögrenildi.

Olay yerinden Olgun Y.’nin kullandigi araç ile kaçan süpheli Sercan I., Il Emniyet Müdürlügü’ne bagli Asayis Sube Müdürlügü Gasp ve Cinayet Büro Amirligi ekiplerince takibe alindi. Gökmeydan Mahallesi, Ali Riza Efendi Caddesi’nde bulunan bir apartmanda kistirilan süpheli, ekiplerin uzun süren ikna çabalarina ragmen ikna olmadi. Apartmanin çati katina saklanan süpheli, Polis Özel Harekât birimlerinin destegi ile düzenlenen operasyon sonucu elinde silahla birlikte yakalanarak gözaltina alindi.

Dün gece gerçeklesen olayin ardindan Il Emniyet Müdürlügü’ne bagli ekipler tarafindan baslatilan detayli çalismalar sonucu süpheli Sercan I.’nin olay yerinden kaçtigi otomobilin sürücüsü Olgun Y. yakalandi. Emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen Olgun Y., yardim ve yataklik suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ayrica süpheli Sercan I.’ye yardim ve yataklik ettigi ögrenilen Önder S. ve Yasin Y. de yakalanarak gözaltina alindi.
Kaynak: İHA