15 Metrelik Yatin Suya Batmamasi Için Büyük Mücadele Verdiler

Antalya’nin Manavgat ilçesinde Manavgat Irmagi’nda iskelede bagli durumdaki 15 metrelik lüks yat, içerisine su almasi nedeniyle batma tehlikesi atlatti. Vinç yardimi ile önce havaya kaldirilarak suyu bosaltilan tekne, ardindan tersaneye çekildi.

15 Metrelik Yatin Suya Batmamasi Için Büyük Mücadele Verdiler
Olay, ilçeye bagli Eski Hisar Mahallesi Zindan Kalesi yakinlarinda Manavgat Irmagi içerisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; irmak içerisinde bagli bulunan lüks yat, bir anda su alarak batma tehlikesi atlatti. Aldigi suyun etkisiyle sag tarafina yatarak batmaya baslayan 15 metrelik yat için olay yerine vinç çagrildi. Vinç tarafindan havaya kaldirilan yatin önce suyu bosaltildi. Ardindan ise baska bir tekneye baglanarak tersaneye çekildi. Yatin tersanede gerekli bakimlarinin yapilmasinin ardindan yeniden suya indirilecegi bildirildi.

Diger taraftan, yatin kisa bir süre önce motor bakimlarinin yapildigi, otomatik su tahliye pompasinin çalismamasi ve içeriye giren suyun tahliye edilmemesi nedeniyle batma tehlikesi atlatmis olabilecegi bildirildi.

Kaynak: İHA