'Su Aritma Cihazi' Tartismasinda Genç Kadini Ensesinden Vuran Sahsin Yargilanmasina Baslandi

Samsun’da su aritma cihazi satisi yüzünden çikan tartismada silahla ates açtigi araçta bulunan genç kadini ensesinden vurarak agir yaraladigi iddiasiyla tutuklanan dekorasyoncunun yargilanmasina baslandi.

'Su Aritma Cihazi' Tartismasinda Genç Kadini Ensesinden Vuran Sahsin Yargilanmasina Baslandi
Olay, Ilkadim içesi Ilyasköy Mahallesi’nde 29 Eylül’de meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, dekorasyon isi yapan Murat A. (41), evine su aritma cihazi taktirdi. Daha sonra Murat A. cihazi satan firma ile baglantiya geçti. Su ariticisi firmasindan 1’i kadin 3 kisi Murat A.’nin evine geldi. Murat A. evine gelen firma görevlilerinden satin almak istedigi cihaz yerine baska su aritma cihazi takildigi gerekçesiyle firma yetkilileri ile tartisti. Çikan tartismanin büyümesi üzerine firma görevlileri evden çikti.

Iddiaya göre, odaya silah almaya giden Murat A.’dan kaçan 1’i kadin 3 kisi araçlarina binerek olay yerinden kaçmaya çalisti. Murat A. tabancasiyla hafif ticari araca ates açti. Kursunlardan biri aracin kaportasina isabet ederken, digeri ise arka camindan girip araçta bulunan 21 yasindaki Meryem Y.’yi ensesinden agir yaraladi. Hastaneye kaldirilan genç kadin tedavi altina alindi. Murat A. ise çikarildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Murat A. hakkinda Samsun 1. Agir Ceza Mahkemesinde dava açildi. Bugün görülen davanin ilk durusmasinda tutuklu sanik Murat A. ile olay sirasinda araçta bulunan magdurlar hazir bulunurken, yaralanan Meryem Y. ise durusmaya katilmadi.

Kendini savunan Murat A., "Olaydan 6 gün önce su aritma cihazi aldim. Cihazin sunumunu Meryem Y. yapmisti. Ben evde yokken eve gelip aldigim markayi degil de baska bir marka cihaz takmislar. Cihazi iade için müstekileri aradim. Eve geldiler. Bana cihazi geri almayacaklarini söyleyince esimin yaninda rencide oldum. Yatak odasindan ruhsatli silahimi aldim. Disari çikip yere dogru korkutmak için ates ettim. Vurulduklarini anlamadim. Polis beni aradiginda ben de evin yanina gidip teslim oldum. Bu olaydan dolayi magdurlardan özür diliyorum" dedi.

Taniklarin dinlendigi durusma, magdur Meryem Y.’nin durusmada hazir bulundurularak dinlenmesi için ileri bir tarihe ertelendi. Mahkeme, Murat A.’nin tutukluluk halinin devamina karar verdi.
Kaynak: İHA