Samsun'da 61 Bin 570 Ögrenciye Ücretsiz Yemek

Samsun’da 2022-2023 egitim-ögretim yilinin ikinci döneminden itibaren toplam 61 bin 570 ögrenciye ücretsiz yemek verilecek. Hali hazirda egitim ögretim yilinin basinda Samsun’da 32 bin 286 olan ücretsiz yemekten faydalanan ögrenci sayisi, egitim-ögretim yilinin ikinci yarisindan itibaren 61 bin 570’e çikacak.

Samsun'da 61 Bin 570 Ögrenciye Ücretsiz Yemek
Proje kapsamda okul öncesi egitim ögrencileri ve tasimali egitimle ögrencilerin gittigi okulda tasimali egitimden yararlanmayan ögrenciler de ücretsiz yemekten faydalanacak. Ayrica yine pansiyonlu okullarda sadece pansiyonda kalan ögrenciler ücretsiz ögle yemegi yerken yapilan ekleme ile pansiyon olan okullardaki tüm ögrencilere ücretsiz olarak yemek verilecek.

Milli Egitim Bakanligi’nin sartli egitim yardimindan ögrenci burslarina, tasimali egitimden ücretsiz yemek imkânina, ücretsiz ders kitaplarindan yardimci kaynaklara kadar çok sayida projenin kararli bir sekilde uygulanmaya devam ettigini belirten Il Milli Egitim Müdürü Dr. Murat Agar, “Bu sene basinda ilimizde 32 bin 286 ögrencimiz ücretsiz ögle yemeginden faydalanirken bu sayiyi bakanligimizin politikalari dogrultusunda hazirlanan yeni uygulamayla 61 bin 570’e yükseltiyoruz. Okul öncesi tüm ögrencilerimize beslenme destegi, birlestirilmis sinifli okullarimizda, pansiyonlu okullarimizda ve tasimali egitim kapsaminda bulunan okullarimizda ücretsiz olarak ögle yemegi verecegiz” dedi.

Yemekler ögretmenevleri ile mesleki ve teknik Anadolu liseleri tarafindan veya mutfagi olan anaokullari tarafindan hazirlanacak. Ögrencilerin saglikli ve dengeli beslenmesi için de önlemler alinirken ögrencilerin yas ve ihtiyaçlari dogrultusunda beslenme planlari olusturulacak. Ögünler, gida mühendisleri danismanliginda kalori hesaplari yapilarak hazirlanacak ve üretim sürecinde is güvenligi uzmanlari da denetimde olacak.
Kaynak: İHA