Rektör Demir Açiklamasi 'Davos'tan Sonra Türkiye'de Ilk Defa Batman Üniversitesinde Gerçeklestiriliyor'

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Idris Demir, ses ve isik dalgalariyla düsünce formatlama "Relax and flow room" uygulamasinin Davos’tan sonra Türkiye’de ilk defa Batman Üniversitesinde gerçeklestirilecegini söyledi.

Rektör Demir Açiklamasi 'Davos'tan Sonra Türkiye'de Ilk Defa Batman Üniversitesinde Gerçeklestiriliyor'


Bilisim Festivali’nin (IFEST2023) ikincisi, “Siber Güvenlik, Blok Zincir Teknolojileri ve Dijital Dönüsüm” ana temalariyla Batman Üniversitesi ev sahipliginde düzenleniyor. Batman Üniversitesi Bati Raman kampüsünde ses ve isik dalgalariyla düsünce formatlama "Relax and flow room" uygulamasinin tanitim ve bilgilendirme toplantisi yapildi. Bilisim Zirvesi çerçevesinde bu uygulamanin teknigi hakkinda basin mensuplarini bilgilendiren ve faydalarindan bahseden Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Idris Demir, uygulamanin Davos’tan sonra Türkiye’de ilk defa Batman Üniversitesinde gerçeklestirilecegini söyledi.

Uygulama hakkinda bilgi veren Rektör Demir, "Türkiye’nin en büyük bilisim organizasyonlarindan biri olma özelligini tasiyan festival çerçevesinde Bilisim Fuari, Bilisim Teknolojileri Konferanslari, Uluslararasi Bilisim Kongresi (IIC2023), Kamu Bilisim Çalistayi, Bilisim Akademisi, dene-yap atölye çalismalari, ödül törenleri ve sosyal etkinlikler yapilacak." dedi.



Batman Üniversitesinin Türkiye’nin en büyük bilisim organizasyonlarindan birine ikinci defa ev sahipligi yapabilecek kapasiteye ulasmasinin mutluluk verici oldugunu ifade eden Rektör Demir, "Bilisim alaninda dünyada önemli gelismeler ve degisimler yasandi. Üniversitemiz ev sahipliginde 9-11 Subat 2023 tarihinde düzenlenecek olan Bilisim Festivali çerçevesinde çok sayida etkinlik gerçeklestirilecektir." diye konustu.



Rektör Demir, sözlerine söyle devam etti:

"Festivalin en çarpici etkinliklerinden biri ise Alman sirketi Be Light tarafindan özel olarak tasarlanan Relax & Flow Room’dur. Peki, nedir Relax&Flow Room? Görsel-isitsel uygulamalari, gerçek dünya ile sanal dünyayi bir araya getiren metaverse (sanal dünya) çözümleri, konferanslar için rahatlama ve zihinsel sagligin gelecegini yeniden sekillendirme yöntemidir. Bu uygulamanin temel amaci, katilimcilarin enerji ve motivasyonunu artirmak, onlari rahatlatmak ve günün stresinden kurtulmalarini saglamaktir."

"Uygulama, isik ve ses frekanslarinin birlesimini kullanmaktadir." diyen Rektör Demir, sözlerini söyle sürdürdü: "Isik frekanslari, beynin belirli bölgelerini uyarmak için tasarlanirken, ses frekanslari beynin hemisferlerini (beyin yarimküreleri) senkronize etmek için çalisir. Bu unsurlar, stresi azaltabilen ve zihinsel sagligi iyilestirebilen meditatif bir durum olusturur. BE LIGHT’in bir baska avantaji da, bireysel kullanicinin ihtiyaçlarina göre özellestirilebilmesidir. Ancak ’BE LIGHT’i diger yöntemlerden ayiran sey, yalnizca etkili olmasi degil, ayni zamanda eglenceli ve kullaniminin kolay olmasidir."

Modern yasamin kaçinilmaz bir parçasi olan stresin, bireylerin psikolojik ve fizyolojik durumu üzerindeki olumsuz etkisi pek çok çalismayla tespit edilmis bir gerçek oldugunu aktaran Rektör Demir, "Peki ya sadece birkaç dakika içinde stresi azaltmanin ve ruh sagligini iyilestirmenin bir yolu olsaydi? Görsel-isitsel frekanslari eski yöntemlerle birlestiren ve teknoloji odakli yeni bir yöntem olan nörobilim bunu gerçege dönüstürüyor. Bu uygulamanin öne çikan özelligi ise Davos’tan sonra ilk kez Türkiye’de ve Batman Üniversitesinde gerçeklestiriliyor olmasi. Bu festivali düzenlemekte esas amacimiz; bilisim dünyasina akademik açidan yaklasmanin yani sira basta ögrencilerimiz olmak üzere bütün katilimcilarimizi farkli uygulamalarla tanistirmaktir." ifadelerinde bulundu.

Üniversitede yapilacak olan IFEST2023 Bilisim Festivali çerçevesinde Relax and Flow (Rahatla ve Ak ) odasi hizmeti ücretsiz olarak sunulacagini kaydeden Rektör Demir, "Iki gün boyunca toplamda 12 seans düzenlenecek ve 20 dakika sürecek bu seanslarin her birine 8 kisi katilabilecektir. Bilisim Festivali katilimcilari bu etkinlikte, bilime dayali isik ve ses simülasyonu ile yüksek odaklanma, akis ve esenlik seviyelerine zahmetsizce akma imkâni bulmus olacaktir” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA