Lavrov Açiklamasi 'Iran'i Rusya-Türkiye-Suriye Üçlü Formatina Dahil Etmek Için Anlasmaya Varildi'

Rusya Disisleri Bakani Sergey Lavrov, Iran’in Rusya-Türkiye-Suriye üçlü formatina dahil edilmesi konusunda prensipte anlasmaya varildigini açikladi.

Lavrov Açiklamasi 'Iran'i Rusya-Türkiye-Suriye Üçlü Formatina Dahil Etmek Için Anlasmaya Varildi'
Rusya Disisleri Bakani Sergey Lavrov, baskent Moskova’da Misirli mevkidasi Sameh Shoukry’i agirladi. Bakan Lavrov ve Shoukry, ikili görüsmenin ardindan basin toplantisi için kamera karsisina geçti. Lavrov konusmasinda, Rusya-Türkiye-Suriye arasinda üçlü formatta yürütülen görüsmelere Iran’in da dahil edilmesi konusunda prensipte anlasmaya varildigini ifade etti.

Rusya’nin Türkiye’nin Suriye ile le iliskileri gelistirmeye olan ilgisini destekledigini belirten Lavrov, bu konuda çalismalar yürütülecegini aktardi. Lavrov, "Gerçekten Türkiye Cumhurbaskani’nin (Recep Tayyip Erdogan) Suriye Devlet Baskani (Besar Esad) ile iliskilerin normallestirilmesine, genel olarak iki komsu ülke arasindaki iliskilerin normallestirilmesine yönelik ilgisini destekliyoruz ve buna iliskin çalismayi mümkün olan her sekilde gelistirmeye hazir olacagiz. Iran Islam Cumhuriyeti’nin bu ise dahil olmasi konusunda prensipte anlasmaya varildi” ifadelerini kullandi. Rusya, Türkiye ve Iran’in Suriye krizinin çözümüyle ilgilenen “Astana Üçlüsünün” bir parçasi oldugunu vurgulayan Lavrov, “Bu nedenle Türkiye-Suriye iliskilerinin normallesmesine yönelik daha fazla temaslara Rusya’nin ve Iran’in eslik etmesinin kesinlikle mantikli oldugunu düsünüyorum. Zamanlama ve belirli katilim formatina gelince, askeri yetkililer seviyesinde mi yoksa diplomatlar seviyesinde mi olacak, simdi bunun üzerinde çalisiliyor” seklinde konustu.

Kaynak: İHA