Kusadali Kadinlar Yerel Esitlik Eylem Plani Ile Daha Güçlü

Avrupa Yerel Yasamda Kadin-Erkek Esitligi Sarti CEMR Protokolü’ne imza atan Kusadasi Belediyesi, yasamin her alaninda toplumsal cinsiyet esitliginin saglanmasi amaciyla yeni yilda çalismalarina hizli basladi. Bu çerçevede Kusadasi Belediyesi bünyesinde kurulan ‘Esitlik Birimi’, kent sakini kadinlarla yasadiklari mahallelerde bir araya gelerek siddete karsi bilgilendirme ve anket çalismalari gerçeklestirmeye basladi.

Kusadali Kadinlar Yerel Esitlik Eylem Plani Ile Daha Güçlü


Kusadasi Belediyesi tarafindan Kusadasi Belediye Meclisi’nin 2022 yili Kasim ayi toplantisinda imzalanan ‘Avrupa Yerel Yasamda Kadin-Erkek Esitligi Sarti’nin ardindan Kusadasi Belediyesi bünyesinde kurulan “’Esitlik Birimi’ yeni yilda çalismalarina hizli bir sekilde basladi.

Çalismalar çerçevesinde mahalle muhtarlariyla koordineli bir sekilde hareket eden Esitlik Birimi ekibi, Kusadali kadinlar ile kendi mahallelerinde bir araya gelerek siddetin farkli türlerine karsi bilgilendirirken ayni zamanda ‘Yerel Esitlik Eylem Plani Anketi’ ile kadinlarin sorunlarini ve ihtiyaçlarini yerinde tespit ederek gelecekte yapilmasi planlanan çalismalara yön veriyor.

Kusadasi Belediyesi Esitlik Birimi ekibi, çalismalar çerçevesinde KUAKMER ve Istasyon Kusadasi’nin ardindan son olarak Karaova Mahalle Muhtarligi ofisinde mahalle sakini kadinlarla bir araya gelerek anket çalismasi gerçeklestirdi. Katilimin yogun oldugu anket çalismasinda Uzman Psikolog Candan Atak ve Toplumsal Cinsiyet Uzmani Akademisyen Itir Bagdadi tarafindan kadinlara cinsel, psikolojik, fiziksel, duygusal ve sosyo-ekonomik siddet hakkinda detayli bilgilendirme yapildi. Mahalle anketleri Kusadali kadinlarin katilimi ile 1 Subat Çarsamba günü saat 10.00’da Ikiçesmelik Mahallesi’nde bulunan Anne-Baba-Çocuk merkezi, 13.00’da Kusadasi Belediyesi Davutlar Hizmet Binasi, 16.00’da Güzelçamli Mahallesi Dügün Salonu’nda devam edecek.

Karaova Mahalle Muhtari Firdevs Bakkal, Kusadasi Belediyesi’nin yaptigi çalismayi çok olumlu buldugunu belirterek, “Ben bir kadin ve mahalle muhtari olarak cinsiyet esitsizligine karsiyim. Kadinlar kendilerine firsat verildigi zaman çok basarili projelere imza atabilirler, atiyorlar. Bunu günümüzde her alanda daha fazla görebiliyoruz. Kusadasi Belediyesi’ne de kadinlara firsat verdigi ve cinsiyet esitliginin saglanmasi için baslattigi çalismalardan dolayi çok tesekkür ediyorum. Anket sonrasinda da projenin devamliligi saglanirsa çok basarili bir sonuçla karsilasacagimiza inaniyorum. Ben ve Karaova Mahallesi sakini kadinlar için anket çalismasi çok verimli geçti. Ayni zamanda anket çalismasinin yaninda siddet konusunda kadinlari bilinçlendirmenin de çok anlamli oldugunu düsünüyorum. Her kentte bu tarz projeler ortaya konularak bilinçlendirme saglanmali” dedi.

Kaynak: İHA