Karne Tatilinde Çocuklar Için Her Gün Bir Etkinlik

Gaziantep’te okullarin ara tatili nedeniyle 8-12 yas arasindaki çocuklar için senlik düzenleniyor. Senlikte gerçeklestirilen matematik, tasarim, doga bilimleri, teknoloji, astronomi gibi etkinliklerle ögrenciler hem egleniyor, hem de ögreniyor.

Karne Tatilinde Çocuklar Için Her Gün Bir Etkinlik
Müzeyyen Erkul Gaziantep Bilim Merkezi’nin iklimlendirme alaninda gerçeklesen etkinliklerle, çocuklarin sömestr tatilini daha verimli geçirmeleri saglanirken etkinlikler yogun ilgi ile karsilaniyor. 30-31 Ocak tarihlerinde matematik atölyesinde; akil ve zeka oyunlari, kendi takvimimi tasarliyorum, geometrik köpük balonum, çubuklarla çarpma, Da Vinci köprüsü, origami ve mutlu sayi mutsuz sayi oyun ve etkinlikleri çocuklarla gerçeklesti.

1-3 Subat tarihleri arasinda ise doga bilimleri atölyesinde su ayak izi, DNA zinciri, kelebek, mikroskop gözlemi, deneylerle mor duman, el yakmayan ates, fildisi macunu, beyaz bulut; tasarim atölyesinde quilling, kendi oyuncagini olusturma; teknoloji atölyesinde temel kodlama, makey makey astronomi atölyelerinde ise Satürn, uçak, günes sistemi, yükselen robot, günes gözlemi oyun ve etkinlikleri ile çocuklar bu alanlarda egitilecek.

Çocuklar hem egleniyor hem ögreniyor

Bilim Gaziantep’in etkinlik atölyelerine sürekli katildigini belirten 10 yasindaki Elif Iffet Tekin, “Yaprak atölyesine katilmistim, orada yapraklarla hayvanlar yapip onu sergiledik. Uzay atölyesine gittigimde uçak maketi yapmistim. Su anda bizler bu etkinlikler sayesinde, su ve kablodan müzik yapilabilecegini ögrendik. Mangala oynayarak strateji yönümüzü gelistirdik. Bu sergi alaninda bir sürü degisik proje gördüm ve burada çok eglendim” dedi.

12 yasindaki Yüsra Keçeci ise, “Burada doga biliminde mikroskopla canlilari gözlemledik, yapraklardan çalismalar yaptik. Teknoloji dalinda da kodlama ögrendik. Uzay biliminde ise uçak maketi yaptik. Teleskopla gökyüzünü gözlemledik” diye konustu.

Ayrica sömestr senligine basvurmak isteyen ailelerin https://bilim.gaziantep.bel.tr/ internet adresinden yada +90 530 848 50 64 nolu telefondan etkinlikler hakkinda bilgi alabilecegi, isteyenlerin saat 09.00 ve 16.00 saatlerinde merkezi ziyaret edebilecegi belirtildi.
Kaynak: İHA