Çocuklar 14 Bin Oyuncakli Müzede Doyasiya Egleniyor

Kepez Belediye Baskani Hakan Tütüncü, 14 bin oyuncakli Anadolu Oyuncak Müzesi’nde düzenlenen “Müzede Sömestir” etkinligine katildi.

Çocuklar 14 Bin Oyuncakli Müzede Doyasiya Egleniyor
Kepez Belediyesi, Dokumapark’ta 14 binin üzerinde oyuncagin sergilendigi Anadolu Oyuncak Müzesi’nde, ara tatildeki çocuklar için “Müzede Sömestir” etkinligi düzenledi.

Kepez Belediye Baskani Hakan Tütüncü de, çocuklarin bu mutlu gününe ortak oldu. Çocuklara tatilin nasil geçtigini ve etkinlikte eglenip eglenmediklerini soran Baskan Tütüncü, “Çocuklar sizleri çok seviyoruz. Bu etkinliklerin sizleri çok mutlu ettigini biliyoruz. Bugün bu mutlulugunuza ortak olmak için geldik” dedi.



Müzede 14 bin oyuncak

Anadolu Oyuncak Müzesi’nde son derece güzel bir sömestir tatili yasandigina deginen Baskan Tütüncü, oyuncak müzesinde çok güzel etkinliklerin ve atölye çalismalarinin gerçeklestirildigini söyledi.

Müzede çok eski oyuncaklarin sergiledigini belirten Baskan Tütüncü, “Müzede tam 14 bin oyuncak sergileniyor. Oyuncaklarin en yenisi 30 yasinda, en eskisi 280 yasinda Bu müze dünyanin en güzel oyuncak müzelerinden birisi” diye konustu.



Çocuklara muhtesem bir kütüphane

Dokumapark’in sadece çocuklarin oyun oynadigi bir yer olmadigina deginen Baskan Tütüncü, “Burada kitap okuyoruz, sahane bir çocuk kütüphanemiz var. Trenin içinde etkinlikler yapiyoruz. Raylarin üzerinde istasyonda durmus bir tren Ve müthis bir Dr. Burhanettin Onat Çocuk Kütüphanesi var. O çocuk kütüphanesini de görmenizi isterim“ dedi.



Neseli adimlar atölyesi

Türkiye’nin en büyük, en genis, en genis Bilim Merkezi’ni Antalya’da Dokumapark’ta kurduklarini bildiren Baskan Tütüncü, “Bilim Merkezi’nde de gelecegin egitimli insanlari yetistirecek programlar uyguluyoruz. Bu bilim merkezi her seyden önce çocuklar için Neseli Adimlar atölyelerine sizleri bekliyoruz” dedi.

Müzede Sömestir etkinliginde bez çanta, 2 ahsap, kukla ve teraryum olmak üzere 5 atölye çalismasi yapildi. Animatör, tiyatro gösterileri, mini disko, kar etkinlikleri düzenlendi.

Kaynak: İHA