Balikesir'de 'Yeni Yila Merhaba' Konseri

Balikesir’in Burhaniye ilçesinde, Körfez Gönül Dostlari Musiki Dernegi Türk Sanat Müzigi Korosunun "Yeni Yila Merhaba" konseri ilgi gördü.

Balikesir'de 'Yeni Yila Merhaba' Konseri
Reha Yurdakul Kültür Merkezinde Tugrul Atatüre’nin sefligini üstlendigi koronun konserini izleyen yaklasik 250 müziksever sarkilara eslik etti. Körfez Gönül Dostlari Musiki Dernegi Korosunun 6 aydan beri hazirlandigi Yeni Yila Merhaba konseri izleyenleri costurdu. Dernek Baskani Cavit Dedesah’in da içinde bulundugu 30 kisilik koronun seslendirdigi 26 sarki büyük ilgi görürken, izleyiciler de sarkilara eslik etti. Körfez Gönül Dostlari Musiki Dernegi Baskani Cavit Dedesah, koro sefi Tugrul Atatüre’ye tesekkür ederken bir buket çiçek takdim etti. Konseri izleyenler de koro sefi ve üyelere tesekkür etti.

Konser için 6 ay hazirlik yaptiklarini anlatan koro sefi Tugrul Atatüre, "Bu benim ikinci konserim. Bizim siarimiz, Türk müziginin unutulmamasini saglamak, halkimizin da begenisini kazanacak eserleri duyurmaktir. Duyulanlari da en iyi sekilde icra etmektir. Tamamen amatör saz ve seslerden olusan bir koromuz var. Dolayisi ile sazimizda profesyonel yok. Koromuzda profesyonel yok. Eglendirmek tabi sarttir. Iyi bir seydir. Fakat eglenirken, ögretmek maharet ister. Dolayisi ile bizim dernegimizin siari budur. Hem eglendirecegiz, hem ögretecegiz" diye konustu.

Konseri begendigini anlatan Atilla Encim, "Gönül Dostlarinin yapmis oldugu konser gayet güzeldi. Çok neseli ve eglenceli geçti. Emegi geçen herkese çok tesekkür ediyorum" derken, gurbetçi Fahir Sayan da, "Konserde babam Yilmaz Sayan da söylüyor. Iyi ki geldim. Güzel bir konser oldu. Çok memnun kaldim" diye konustu.

Kaynak: İHA