TDP Genel Baskani Sarigül Açiklamasi ' Cumhurbaskaninin Seçilip Seçilmeme Kararini Ancak Milletimiz Bilir'

Türkiye Degisim Partisi (TDP) Genel Baskani Mustafa Sarigül, bir siyasinin kanunla yok edilemeyecegini belirterek, “Bir siyasinin yok olma sekli demokrasilerde sandiktir. Cumhurbaskani adayligini açiklayacak. Karsisina baska adaylar da çikacak. Milletimizin verecegi karara herkes saygi duyacak” dedi.

TDP Genel Baskani Sarigül Açiklamasi ' Cumhurbaskaninin Seçilip Seçilmeme Kararini Ancak Milletimiz Bilir'
Türkiye Degisim Partisi (TDP) Genel Baskani Mustafa Sarigül, sabah saatlerinde havayolu ile geldigi Trabzon’da bir dizi ziyaretlerde bulundu. Sebze ve meyve halinde esnafla bir araya gelen Sarigül daha sonra bir restoranda partililerle bulustu. Buradaki toplantinin ardindan basin mensuplarinin sorularini yanitlayan Sarigül, muhalefet partilerinin olusturdugu 6’li masanin Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in Mayis ayinda yapilacak Cumhurbaskanligi seçimlerinde aday olamayacagina yönelik açiklamalarini degerlendirdi. Bir siyasiyi yasal yollarla engellemeye çalismanin dogru olmadigini kaydeden Sarigül, “Bir siyasiyi kanunla yok edemezsiniz. Bir siyasinin yok olma sekli demokrasilerde sandiktir. Cumhurbaskani adayligini açiklayacak. Karsisina baska adaylar da çikacak. Milletimizin verecegi karara herkes saygi duyacak. Demokratik bir ortamda seçim yapilacak. Bir siyasiyi yasal yollarla engellemeye çalismak dogru degildir. Demokrasilerde güç halkin gücüdür. Cumhurbaskaninin da seçilip seçilmeme kararini ancak milletimiz bilir” seklinde konustu.



“‘Amerika Birlesik Devletleri F-16’larini alsin basina çalsin”

“Savunma sanayi konusunda biz Amerika’yi astik daha da asacagiz” diyen Sarigül, “Amerika Birlesik Devletleri F-16’larini alsin basina çalsin. Türk savunma sanayisi Allah’ima hamd ediyorum ki Amerika’ya ders verecek ölçüler içerisinde güçleniyor. Ayidan post Amerika’dan dost olmaz. Biz ekonomik milliyetçilik yapan bir siyasi partisiyiz. Savunma sanayi konusunda son yillarda Türkiye’mizin atmis oldugu adimlar bizim için bir gururu vesilesidir. Amerika ve Pentagon Türkiye’yi kiskaniyor. Çünkü savunma sanayi konusunda biz Amerika’yi astik daha da asacagiz. Türkiye’nin dünyanin neresinde bir olay varsa anlayin ki, onun altinda Amerika vardir. ABD ve Pentagon Türkiye’yi kiskanacak, Allah’imin izniyle Türk savunma sanayii de Amerika’ya ders verecek” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA