Mersin'de Yasayan Ruslar, Mezitli Dayanisma Evini Gezdi

İçel’de yasayan Rusça konusan topluluk temsilcileri, Mezitli Belediyesinin ihtiyaç sahibi vatandaslarla hayirseverleri bir araya getirdigi Dayanisma Evini ziyaret ederek, çalismalar hakkinda bilgi aldi.

Mersin'de Yasayan Ruslar, Mezitli Dayanisma Evini Gezdi
Dayanisma evi sorumlusu Pelin Yalman ve gönüllü Süreyya Özdemir ile sohbet eden, Rus gazeteci, gönüllü çevreci Elena Volodina, İçel Rus Cemiyeti kurucusu, gönüllü Alena Dyakonova ve İçel Plaj Voleybolu organizatörü Can Özdemir’in de aralarinda oldugu Rus ülkelerinden gelen topluluk üyeleri, yardim malzemelerin toplanmasi, temizlenerek gruplara ayrilmasi ve ihtiyaç sahibine ulasmasi sürecini ayrintilariyla ögrendi.

Sosyal medya araciligi ile her türlü kullanim fazlasi yada sifir kiyafetlerin dayanisma evinde toplanarak gönüllüler yardimiyla temizlenmesi, yas ve kategorilerine göre ayrilmasi ve mahalle muhtarlari araciligi ile ihtiyaç sahibi vatandaslara ulastirilmasi konusunda çok hassas bir süreç yürütüldügünü ifade eden Süreyya Özdemir, “Biz yardim etmek isteyen vatandaslarin iyi niyetinin degerlendirilmesinin yaninda ihtiyaç sahibinin rencide edilmemesi konusunda çok hassas davraniyoruz. Vatandaslarimizda bunu bilerek gönül rahatligi ile gelip buradan esya ve kiyafet alabiliyorlar. Bakimdan geçiriyoruz, evimize götürüp yikiyoruz, ütülüyoruz ve ihtiyaç sahibine en hijyenik sekilde ulasmasini sagliyoruz. Bu sürecin saglikli sekilde yürütülmesi adina mahalle muhtarlari ile görüserek tespitte bulundugumuz ihtiyaç sahibini veri tabanimiza kaydediyoruz. Sonra onlara belirli araliklarla randevu vererek ailesinde bulunan kisi basina ihtiyacina göre en az üç parça kiyafeti paketleyerek teslim ediyoruz. Baskanimiz Neset Tarhan da bu konuda son derece hassas davranarak bu sürecin gizlice yürütülmesi konusunda bizlere destek oluyor” dedi.

Rusça konusan topluluk temsilcileri de İçel’de ihtiyaç sahibi vatandaslara giysi ve esya yardimi yapan tek belediye oldugunu dile getirerek, özellikle gönüllük ve dayanisma kavrami konusunda hayranliklarini dile getirdiler. Daha önce Baskan Tarhan’i ziyaret ederek basta sahillerin temizlenmesi olmak üzere çevresel, kültürel, spor ve sosyal isbirlikleri yapilmasi konusunda karar aldiklarini belirten Ruslar, bu çerçevede dayanisma evinin çalismalarini yakindan görmek istediklerini de ilettiler.
Kaynak: İHA