Malatya'da 2 Bin 500 Personel, 300 Araçla Karla Mücadele

Malatya’da beklenen kar gelip araliklarla devam ederken, Malatya Büyüksehir Belediyesi, 2 bin 500 personel 300 araçla karla mücadeleyi sürdürüyor. Araçlarinda kar lastigi ve zincir olmayan sürücülere trafige çikmamasi önerisi yapildi.

Malatya'da 2 Bin 500 Personel, 300 Araçla Karla Mücadele
Malatya merkez olmak üzere yagislarin yogun olarak görüldügü kirsal mahalleler ile rakimi yüksek olan ilçelerde karla mücadele çalismalari gerçeklestiriliyor.

Malatya Büyüksehir Belediyesi meteorolojik verileri de dikkate alarak ilçeler ve yüksek kesimlerde etkili olan kar yagisinin hayati olumsuz etkilememesi için, karla mücadele çalismalarini 7/24 esasina göre sürdürüyor.

“24 saat esasina göre teyakkuzdayiz”

Karla mücadele çalismalariyla ilgili bilgiler veren Malatya Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Cemal Nogay, “Meteorolojiden gerekli uyarilari aldiktan sonra 27 Ocak Cuma günü aksam saatlerinde Büyüksehir Belediye Baskanimiz Selahattin Gürkan’in baskanliginda Büyüksehir Belediyemizin ve MASKI Genel Müdürlügümüzün ekipleriyle vatandaslarimizin sikinti yasamamasi için karla mücadeleyle ilgili koordinasyon toplantimizi yaptik. Toplantimizda tuzlama çalismalari ve araçlarimizla ilgili bilgilendirme Sayin Baskanimiza yapildi. Yedek malzemelerin de tedarikiyle alakali talimatlari Baskanimiz verdi. Bu noktada vatandaslarimiz insallah kis mevsiminde herhangi bir olumsuzluk yasamadan hayatlarini sürdürebilecek sekilde her türlü tedbiri almis bulunmaktayiz.

Hasretle bekledigimiz bereket sehrimize de yagmaya basladi.

Ümidimiz ve duamiz kar yagisinin devam etmesi. Subat ve Mart aylarinda yagislarin devam etmesini ümit ediyoruz. Vatandaslarimizin kis mevsiminde herhangi bir sikinti yasamamasi için Altyapi Koordinasyon Merkezimiz (AYKOME) sadece Malatya Büyüksehir Belediyesi degil ilgili kurumlarla birlikte toplantilar yaparak 13 ilçemizde 718 mahallemizde her türlü tedbiri aldi. 24 saat esasina göre teyakkuzdayiz. Meteorolojinin yaptigi duyuru çerçevesinde 13 ilçemizde de kar yagisi basladi.

Sehir merkezimizde kar yagisi hafifledi ancak ilçelerimizde yogun bir sekilde kar yagisi devam ediyor. 718 mahallemizde herhangi bir sekilde ulasimi engelleyecek sorunumuz yok. Bütün mahallelerimizin yollari açik. Yaklasik 2 bin 500 personelimiz 300’e yakin aracimizla birlikte vardiya sistemiyle 718 mahallemizde hizmet vermekteyiz” dedi.



“Araçlarinda kar lastigi ve zincir olmayan sürücüler trafige çikmasin”

Araç sürücülerini de kar yagisi ve buzlanmaya karsi uyaran Nogay, “Iklim sartlarina göre araçlarinda kar lastigi ve zincir olmadan sürücülerin trafige çikmamasi konusunda uyariyoruz. Özellikle kirsal bölgelerde tipiden dolayi buzlanma meydana gelmekte. Kar lastigi ve zincir olan araçlarda bir sorun yok ama olmayan araçlarda sorun oluyor. Merkezde de araçlarinda zincir ve kar lastigi olmayan sürücülerimiz toplu tasimadan istifade ederlerse hem magdur olmamis hem de ulasimi aksatmamis olurlar. Su an itibariyle sehrimizde herhangi bir problemimiz yok. Yol ve Altyapi Koordinasyon Daire Baskanimizda 13 ilçemizi gezdi. AYKOME olarak 24 saat esasina göre bütün ilçelerimizdeki odak noktalarimizda sürekli görüntülü olarak bilgi akisi saglaniyor. Vatandaslarimiz dua etmeye devam etsin, bereket devam etsin. Sehrimiz bir tarim sehri. Bereket açisindan yagmur ve kar yagisini hasretle bekliyorduk. Insallah yagislar devam eder” ifadelerini kullandi.

Yol ve Altyapi Koordinasyon Daire Baskani Hakan Demir ise ekiplerin 7/24 acil müdahaleye hazir durumda olduklarini hastalik veya baska bir acil nedenden dolayi 112 çagri merkezine ve Büyüksehir Belediyesi çagri merkezine gelen taleplere ulasabilecek durumda olduklarini söyledi.

Demir ayrica, yol açtirma gayesiyle acil durum taleplerinin asilsiz bir sekilde yapilmasiyla hastalik veya diger acil durumlarda gelen taleplere ulasmada sikinti yasanmamasi için vatandaslarin özellikle bu konuya dikkat etmesi gerektigini dile getirdi.
Kaynak: İHA