Ispir Kuru Fasulye Ve Kültür Festivali Açilisi Erzurum'dan Yapildi

Ümraniye Belediyesi ve Ümraniye Erzurumlular Dernegi’nin ev sahipliginde düzenlenecek olan 1. Ispir Kurufasulye ve Kültür Festivali öncesi Erzurum’da Yakutiye Kent Meydaninda festivalin tanitim programi gerçeklestirildi.

Ispir Kuru Fasulye Ve Kültür Festivali Açilisi Erzurum'dan Yapildi
Istanbul’da ki sölenin adresi ise 05 Subat Pazar günü, Ümraniye olacak. 1. Ispir Kurufasulye ve Kültür Festivalinin açilisi 25 metrelik kadayif dolmasi ile gerçeklesecek.

Lezzetiyle dünyaya nam salan Ispir Fasülyesi tüm bereketiyle festival kapsaminda 2 ton dagitilacak ve meshur kadayif dolmasi da vatandaslara ikram edilecek.

Programda konusan Il Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, “Çok güzel bir mekanda, çok güzel bir etkinlik içerisindeyiz. Ispir fasulyesi de Dünya’da, birakin Türkiye’yi Dünya’da çok meshur bir tattir. Fasulye denince Amerika, Avrupa filan bazen akla gelen yerler vardir ama biz artik Türkiye’de ve Dünya’nin birçok yerinde Ispir Fasulyesinin artik tercih edilen bir lezzet oldugunu gördük. Ispir Fasulyesini bu anlamda yedi düvelde Istanbul basta olmak üzere tanitiyoruz. Haftaya Ümraniye’de olacagiz. Ümraniye’de Ispir Fasulyesini tanitiyor olacagiz” dedi.

Ümraniye Erzurumlular Dernek Baskani Erdal Yavuz; ise açiklamasinda “1’inci Ispir kuru fasulye festivali 5 Subat’ta Ümraniye’de olacak ve onun öncesinde memleketimizde bunun bir lansmanini gerçeklestirdik. 2 ton Ispir fasulyemizi temin ettik, orada 5 Subat’ta bütün halkimiza dagilmis olacak. Ümraniye’de biz 4 Subat’ta Ümraniye meydanda öncelikle lansmanimiz olacak, orada bir de rekor denemesi yapmis olacagiz simdiye kadar hiç denenmedi 25 metre uzunlugunda tek kadayif dolmasi kizartacagiz ve halkimiza ikram etmis olacagiz. Yöresel üründen ziyade orada kültürümüzü de tanitacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA