Basaksehir'de 2 Katli Binanin Çatisinda Korkutan Yangin

Basaksehir’de 2 katli bir binanin çatisinda çikan yangin itfaiye ekipleri tarafindan söndürüldü. Yangin esnasinda binada mahsur kalan engelli birisi vatandaslar tarafindan kurtarilirken, alevlerin çatiya sirayet ettigi o anlar bir vatandas tarafindan cep telefonu kamerasi ile kaydedildi.

Basaksehir'de 2 Katli Binanin Çatisinda Korkutan Yangin
Yangin, saat 15.30 siralarinda Basaksehir Sahintepe Mahallesi Yunus Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre sokak üzerinde bulunan 2 katli binanin çatisinda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangin çikti. Alevler rüzgar nedeni ile kisa sürede çati katinin tamamini etkisi altina alirken vatandaslarin ihbari üzerine olay yerine polis, saglik ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis olay yeri ve çevresinde genis güvenlik önlemi aldi.

Yangin itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile kontrol atlina alindi. Yangin esnasinda bina içerisinde bulunan engelli bir kisi ise çevredeki vatandaslarin yardimiyla kurtarildi.

Kisa sürede tüm çatiyi saran alevler bir vatandas tarafindan cep telefonu kamerasi ile kaydedildi.

Itfaiye ekiplerinin yaptiklari çalismalar sonrasi yangin tamamen söndürüldü. Yanginda can kaybi ve yaralanma olmazken, yangin sonrasi binanin çatisinda maddi hasar olustu.

“Engelli bir birey vardi, ben kosup çikarttim”

Olayin yasandigi sokakta esnaflik yapan Bilal Özdemir, “Sahintepe’de esnaflik yapiyorum, yangini görünce kosarak dogalgazi kestim. Kendi müsterimin kardesi oldugunu bildigim engelli bir birey vardi içeride direkt daldim zabita ekipleri ile beraber çikarttim. Benim müsterimin engelli kardesiydi oradan taniyordum ben ve zabita ekipleri beraber çikarttik yangindan” dedi.

Yanginin çikis nedeni arastiriliyor.
Kaynak: İHA