Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof Dr Çomakli, Türk Anneler Dernegi Üyeleriyle Bir Araya Geldi

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomakli, Türk Anneler Dernegi üyeleriyle bir araya geldi.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof Dr Çomakli, Türk Anneler Dernegi Üyeleriyle Bir Araya Geldi
Türk Anneler Dernegi Baskani Filiz Pasin dernek binasinda düzenlenen kahvalti programinda yaptigi açiklamada, Prof Dr Çomakli’yi derneklerinde agirlamaktan mutluluk duyduklarini belirterek, dernek olarak önemli çalismalara imza attiklarini ifade etti.

Prof. Dr. Çomakli ise sivil toplum kuruluslariyla ortak çalismalar yapmaya büyük önem verdiklerini belirterek, bugüne kadar 16 sivil toplum kurulusuyla bir araya geldiklerini ifade etti.

Atatürk Üniversitesinin kentin beyni oldugunu belirten Prof. Dr. Çomakli, üniversitelerin toplumla entegrasyonunu önemsediklerini ifade etti.

Çomakli, Atatürk Üniversitesince hazirlanan Yeni Nesil Tasarim ve Dönüsüm Projesiyle, istisare kültürüne önem verdiklerini söyledi.



Performansa dayali hizmet modeliyle akademik degerlendirme yaptiklarini belirten Prof Dr Çomakli, "Yapilan çalismalarla ciddi yapisal degisimler oldu. Bölümler bazinda akreditasyon oldu. Atatürk Üniversitesi, arastirma üniversitesi oldu. Daha önceden 30 olan paten basvurusu 100’e yükseldi. 20’ye yakin tescil gerçeklesti. Üniversite kurumsal bir yapiya oturdu. Egitimde mükemmeliyetçiligi önemsiyoruz. Performansa dayali yönetime geçtik, çalisanla çalismayani bir tutmuyoruz. Cumhurbaskanimizin elinden iki ödül aldik. Bunlardan biri büyük veri, dijital dönüsüm alanindaydi. Büyük data, dönüsümde büyük yol aldik. Akademisyenlerimizle yemek programlarinda bir araya gelip, ortak akil olusturuyoruz. Gerçek milliyetçilik, gerçek vatanseverlik görevini en iyi sekilde yapmaktir. Üniversiteyi sehirle baristirdik. STK’larla sosyal kültür ve toplum yararina çalismalar yapiyoruz. Görevimizin farkindayiz, sehrin beyniyiz" dedi.

Her kente üniversite kurulmasinin gelisim açisindan önemli oldugunu belirten Prof Dr Çomakli, "Cumhurbaskanimizin her sehre üniversite kurmasi önemli bir çalismadir. Üniversiteler gelismenin en önemli aktörleridir" diye konustu.

Atatürk Üniversitesinde beyin göçü yasanmadigini belirten Prof Dr Çomakli, "Su an üniversitemizde bin 550 ögretim üyemiz bulunuyor. Üniversitemizde beyin göçü yasanmiyor, sirkülasyon olabiliyor. Tip Fakültemiz ve Arastirma Hastanemiz saglikta tarih yaziyor. Hiç bir hastamiz geri dönmüyor. Bölgeye hitap eden bir hastaneyiz" dedi.

Programa Prof Dr Prof. Dr. Ayse Bayrakçeken Yurtcan, Prof. Dr Atila Keskin, Prof. Dr. Mustafa Sözbilir, Prof Dr Turgut Gögebakan, Prof Dr Hüseyin Özer, Eczacilik Fakültesi Dekani Prof Dr Yücel Kadioglu, Dr Ögretim Üyesi Ahmet Tevfik Kiyici, Türk Anneler Dernegi Baskan Yardimcisi Gülcan Nazli ve dernek yönetim kurulu üyeleri katildi.

Kaynak: İHA