ASGEM'de Ayakkabi Atölyesi Faaliyete Basladi

Adiyaman Sanayi Gelistirme Merkezi’nde (ASGEM) ayakkabi atölyesi faaliyete geçti.

ASGEM'de Ayakkabi Atölyesi Faaliyete Basladi
Adiyaman Ticaret ve Sanayi Odasi (ATSO) Yönetim Kurulu Baskani Irfan Torunoglu ve yönetim kurulunun Adiyaman Sanayi Gelistirme Merkezi’ne (ASGEM) yönelik çalismalari meyve verdi. Yogun girisimler sonucunda Türkiye’nin önemli ayakkabi firmalari üretim ve istihdamin arttirilmasi için çalisan ASGEM’de üretim yapmaya basladi.

Adiyaman Valiligi, Belediye Baskanligi, Üniversite, Ticaret ve Sanayi Odasi ve OSB Baskanligi’nin ortakliginda OSB’de kurularak Adiyaman Ticaret ve Sanayi Odasi’nin koordinasyonunda hayata geçirilen ASGEM’de konfeksiyon, mobilya ve gastronomi kurslari sonrasinda ayakkabi atölyesi de faaliyete geçti.

ATSO’nun öncülügünde faaliyetlerini sürdüren ASGEM’de ayakkabicilik sektörünün gelisimi için önemli bir adim atilarak Türkiye’nin önemli ayakkabi firmalari makine ve ekipman tedariki sonrasinda üretim yapmaya basladi.

Adiyaman’da büyük bir istihdam açigini da ortadan kaldiracak olan ’Ayakkabi Kent’ Projesi için mesleki egitim çerçevesinde istihdam ve üretime yönelik kalifiye eleman yetistiriliyor.

Adiyaman Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Irfan Torunoglu, Baskan Yardimcisi Haci Dikmen, Meclis üyeleri Fehmi Yilmaz ve Ugur Alagöz ASGEM’de ayakkabi üreticileri ile bir araya gelerek atölyeleri gezdi.

ATSO Yönetim Kurulu Baskani Irfan Torunoglu, konuyla ilgili yaptigi açiklamada, “Ilimizde kalifiye eleman noktasinda büyük bir boslugu dolduran Adiyaman Sanayi Gelistirme Merkezimizde çalismalarimizi araliksiz sürdürüyoruz. Ülkemizde 6 büyük sektörden bir tanesi olan ayakkabi sektörünün ilk firmalarini ilimize getirerek üretim yapmalari için destek olduk ve çabalarimiz olumlu sonuçlandi.Insallah önümüzdeki süreçte bu sektör ilimizde daha da gelisir ve ülkenin merkez üssü durumuna gelir. Adiyaman ayakkabi sektöründe ivme kazanacaktir. Kalifiye eleman açisindan ilimizde istihdama yönelik ayakkabi sektörünün gelismesi için gayretlerimiz sürecek. Sadece ayakkabi alaninda 90 kisi hem istihdam ediliyor hem de kalifiye eleman olarak hazirlaniyor.Bizim hedefimiz Adiyaman’da üretim yapan A’dan Z’ye, sektör ayrimi yapmaksizin, kimin ne ihtiyaci var ise isi bilen insanlari yetistirip isverenin bu ihtiyacini karsilayarak, istihdama katki saglamaktir.Bizlere destek olan Sayin Valimiz Mahmut Çuhadar’a, Belediye Baskanimiz Dr. Süleyman Kilinç’a ve paydas kurumlarimiza tesekkür ediyorum” dedi.

Ildeki sanayi tesislerinin kalifiye eleman sikintisini gideren ve Adiyaman sanayisinin daha çok AR-GE ve innovasyona yönelmesini saglayan Sanayi Gelistirme Merkezinde laboratuvarlar, tekstil ve konfeksiyon, gastronomi, mobilya, elektrik alanina yönelik uygulama atölyeleri, egitim salonlarive bilgisayar siniflari yer aliyor.
Kaynak: İHA