Whirlpool'un Gizli Anlasma Ile Vestel'e Devir Islemi Yaptigi Iddiasi Üzerine Iki Firmaya Da Tekrar Sorusturma Açildi

Rekabet Kurulu, Türkiye pazarindan çikacak olan Whirlpool’a, yetkili servis hizmetlerini gizli bir anlasma ile Vestel Ticaret AS’ye devrettigi iddiasi üzerine, Ankara Bölge Idare Mahkemesi 8. Idari Dava Dairesinin karari ile tekrar sorusturma açti.

Rekabet Kurulu, Türkiye pazarindan çikmakta olan Whirlpool Ev Aletleri Pazarlama ve Ticaret AS ile Whirlpool Beyaz Esya Sanayi ve Ticaret AS’nin yetkili servis hizmetlerini gizli bir anlasma ile Vestel Ticaret AS’ye devrettigi iddiasini, Ankara Bölge Idare Mahkemesi 8. Idari Dava Dairesinin karari üzerine yeniden degerlendirdi.

Daha önce bahse konu sikayet nedeniyle yapilan önarastirmada, dosya konusu iddialara yönelik olarak, 12 Kasim 2019’da 4054 sayili Kanun’un 41. maddesinde yer alan, “Önarastirma raporunun Kurula teslimini takip eden 10 gün içinde, Kurul elde edilmis bilgileri degerlendirerek karar vermek üzere toplanir ve sorusturma açilmasina veya açilmamasina karar verir” ifadesi uyarinca sorusturma açilmasina gerek olmadigina karar verilmisti. Bu kurul karari Ankara Bölge Idare Mahkemesi 8. Idari Dava Dairesinin 2 Kasim 2022’de alinan karar ile iptal edilmisti.

Dosyada yer alan bilgi ve belgeleri 5 Ocak 2023 tarihli toplantisinda müzakere eden kurul, söz konusu mahkeme kararinin gereginin yerine getirilmesini teminen, Whirlpool Beyaz Esya Sanayi ve Ticaret Anonim Sirketi ve Vestel Ticaret Anonim Sirketi hakkinda sorusturma açilmasina karar verdi.
Kaynak: İHA