TMO Stoklarindan 12 Bin 500 Ton Kuru Üzüm Satisi

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), stoklarinda bulunan 2021 ve 2022 yili ürünü kuru üzümleri Izmir Ticaret Borsasi (ITB) Kuru Üzüm Islem Salonunda satisa sundu. TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal ve Izmir Ticaret Borsasi Yönetim Kurulu Baskani Isinsu Kestelli’nin de katildigi ve ihracatçi firmalarin yogun ilgi gösterdigi satis isleminde, 2021 yili mahsulü yaklasik 12 bin 500 ton kuru üzüm satisi gerçeklesti.

TMO Stoklarindan 12 Bin 500 Ton Kuru Üzüm Satisi
TMO, Izmir Ticaret Borsasinda 12 bin 500 ton kuru üzüm satisi gerçeklestirdi. Satis seansi öncesinde konusan Izmir Ticaret Borsasi Yönetim Kurulu Baskani Isinsu Kestelli, “Toprak Mahsulleri Ofisimiz, kuru üzüm piyasalarinda önemli bir rol üstleniyor. Stoklarinda bulunan ürünlerin satisini borsamizda yapmalari, sektörümüz açisindan çok önemli. Bu karari alan basta Tarim ve Orman Bakanimiz Prof. Dr. Vahit Kirisçi’ye, Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü Sayin Ahmet Güldal’a ve tüm TMO yetkililerine borsamiz adina tesekkür ediyoruz. Bundan sonra da is birligimizin artarak devam edecegine inaniyoruz” dedi.



"Devam edecek"

TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal ise “TMO olarak Cumhurbaskanimiz ve Tarim ve Orman Bakanligimizin görevlendirmesi ile 5 sezondur kuru üzüm sektöründe de faaliyet göstermeye basladik. Öncelikli amacimiz üreticilerimizin kuru üzümden hak ettigi geliri elde etmesi. Biz TMO olarak üreticilerimizin korunmasinda ne kadar hassas isek tüccar ve ihracatçilarimizin da ayni hassasiyeti gösterdigine inaniyoruz. Bundan önce oldugu gibi bundan sonra da tüm paydaslar için piyasayi dengeleyici bir rol üstlenmeye devam edecegiz. Ülkemizin dünya kuru üzüm piyasalarindaki lider konumunun bundan sonra da devam edecegini ve ihracat gelirimizin istikrarli bir sekilde artacagini düsünüyorum. 2022 yilinda Cumhurbaskanimizin talimatiyla 9 numara üzümü 27 liradan satin aldik. Stoklarimizda 2021 yili ve 2022 yili ürünü kuru üzüm bulunuyor. Izmir Ticaret Borsasinda basladigimiz satislarimiza ihracatçi firmalarimizin ilgisi bizleri mutlu etti. Borsadaki satislarimiz belirledigimiz plan çerçevesinde bundan sonra da devam edecek. Izmir Ticaret Borsasi islem salonlarinin hem sektör hem de ülkemiz için çok önemli oldugunun farkindayiz ve ihracatçi firmalarimizi borsadaki satislarimiza her zaman bekliyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA