Müstehcen Fotograflar Paylastigi Iddiasiyla Yargilanan Fenomen Merve Taskin'a Beraat

Fenomen Merve Taskin’in sosyal medyadan teshircilik yaparak müstehcen fotograflar paylastigi iddiasiyla yargilandigi davada karar çikti. Mahkeme, Taskin’in üzerine atili olan suçun yasal unsurlarinin olusmadigi gerekçesiyle beraatina karar verdi.

Müstehcen Fotograflar Paylastigi Iddiasiyla Yargilanan Fenomen Merve Taskin'a Beraat
Sosyal medya fenomeni Merve Taskin’in, hakkinda yapilan ihbar sonucu sosyal medya hesabi üzerinden teshircilik yaparak müstehcen fotograflar paylastigi iddiasiyla yargilandigi dava karara baglandi. Istanbul 55. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmada tutuksuz sanik Merve Taskin ve avukatlari hazir bulundu.

Savci beraatini talep etti

Durusmada esasa iliskin mütalaasini açiklayan Cumhuriyet Savcisi, sanik Taskin’in tamamen çiplak oldugu fotograf ve videolarinin bulunmadigini, bu kapsamda da müstehcen niteligi tasimadigini aktardi. Açiklanan mütalaada sanigin üzerine atili suçun unsurlarinin olusmadigi da belirtilerek beraatina karar verilmesi talep edildi. Son sözü sorulan sanik, takdirin mahkemeye ait oldugunu söyledi.



Beraatina karar verildi

Alinan savunmalarin ardindan kararini açiklayan mahkeme, sanik Merve Taskin’in üzerine atili olan suçun yasal unsurlarinin olusmadigi gerekçesiyle beraatina karar verdi.

"Umarim bundan sonra savcilarimiz, sadece bikini, dekolte gördüm diyerek bu davalari açmaktan vazgeçerler"

Durusmanin ardindan açiklama yapan Merve Taskin’in avukati Feyza Altun, ‘’Beraat aldik, müvekkilimiz beraat etti. Ben çok mutluyum kendi adima. Umarim bundan sonra savcilarimiz, sadece bikini, dekolte gördüm diyerek bu davalari açmaktan vazgeçerler, bir avukat olarak temennim budur’’ ifadelerini kullandi.

Iddianameden

Istanbul Cumhuriyet Bassavciliginca hazirlanan iddianamede, Merve K. isimli kisinin, süpheli Merve Taskin’in sosyal medya hesabi üzerinden teshircilik yaparak müstehcen fotograflar paylastigi yönünde sikayetçi oldugu anlatildi.

Hazirlanan iddianamede süpheli Merve Taskin’in ‘müstehcen yayinlarin yayinlanmasina aracilik etme’ suçundan 6 aydan 3 yila kadar hapis cezasina çarptirilmasi talep edildi.
Kaynak: İHA