Mersin Büyüksehir Belediyesinin Yol Çalismalari Sürüyor

İçel Büyüksehir Belediyesi Yol Yapim Bakim ve Onarim ile Muhtarlik Isleri Daireleri koordinesinde Silifke ilçesi Tasucu Mahallesinde 7 ayri noktada gerçeklestirdigi çalismalarini tamamladi. Yaklasik 4,5 kilometrelik yol yenileme çalismasiyla, hem yaz hem kis nüfusu oldukça yüksek olan Tasucu Mahallesindeki yillardir süren altyapi ve üstyapi sorunlari çözüme kavustu.

Mersin Büyüksehir Belediyesinin Yol Çalismalari Sürüyor
İçel Büyüksehir Belediyesi, ’Yolumuz Açik Olsun’ sloganiyla sehir genelindeki birçok noktada çalisma yürütüyor. Özellikle yaz aylarinda yerli ve yabanci turistlerin gelmesiyle nüfusu artan Tasucunda Akkuyu Nükler Santral yapimi sebebiyle kis nüfusu da maksimum seviyelere yükseldi. Büyüksehir Belediyesi, altyapi ve üstyapi sorunlari giderek artan bölgenin sorunlari giderdi. Tasucu Mahallesinde Yusuf Özlen Caddesi, Ismet Inönü Caddesi, Abdi Ipekçi Caddesi, 191 Sokak, 350 Sokak, Palmiye Sokak ile Yeni Sokak’ta çalisma yürüten ekipler, toplam 12 bin 449 ton sicak asfalt dökümü gerçeklestirdi. Hem mahalle sakinleri hem isletmeciler, yeni ve sorunsuz yollarla yenilenmis altyapi hizmetlerine kavustu.

Büyüksehir, 2022 yili içerisinde Silifke’de 13 noktada 30 bin 572 ton sicak asfalt dökerek yollari konforlu hale getirdi. Çalismalar çerçevesinde 22 bin 638 metrekare kaldirim çalismasi da yapan ekipler, yaz sezonu boyunca Silifke’de toplam 19 lokasyonda birçok mahallenin faydalandigi yollarda sathi kaplama asfalt çalismasi yaparak, yollari yeniledi. 2022 yilinda ilçede 178 kilometre sathi kaplama asfalt imalati yapildi.

"Tasucu Mahallesi’nde 7 ayri cadde ve sokakta çalisma yaptik"

İçel Büyüksehir Belediyesi Silifke Koordinasyon Sube Müdürü Atilla Erden, "Tasucu Mahallesinde 7 ayri cadde ve sokakta çalisma yaptik. Cumhuriyet tarihinden beri belki görmüs oldugu en güzel hizmeti gördügüne inaniyorum. Vahap Seçer baskanimizin önerileri ve öngörüsüyle bu yollar yapildi. Toplamda, 4,5 kilometrenin üstünde bir çalismamiz oldu. Bu çalisma da ayni zamanda 8,5 kilometre Tasucu’nun sikintisi olan kanalizasyon baglantisi, Silifke Aritma Tesisine kadar götürüldü. 2 bin 500 metre civarinda, 350 Sokak ve Yusuf Özlen Caddesinde bir çalismamiz oldu. 191 Sokak ve Palmiye Sokak olmak üzere 1250 metre bir çalismamiz oldu. Gerek vatandasimiz gerek esnafimiz da bu konuda oldukça memnun" dedi.

Yenilenen yollara bisiklet yollarinin da eklendigini sözlerine ekleyen Erden "Yusuf Özlen Caddesi’nde 1800 metre uzunlugunda bisiklet yolumuz da yapildi. 2023’teki programimizda da zaten Palmiye Sokak’i Yusuf Özlen Caddesi’ne baglayacak bir yol çalismamiz var. TEDAS’in direklerinin kalkmasini bekliyoruz" ifadelerini kullandi

Tasucu Mahallesi Muhtari Adnan Uysal vatandaslarin yapilan hizmetlerden çok memnun oldugunu aktararak, “Çünkü altyapimiz birçok yer baglandi. Yollarimiz, Tasucu Mahallesi’nden 191 Sokak, Palmiye Sokak, Kumlar Sokak, Yusuf Özlen Caddesi, komple bir çalisma yapildi. Yeni Sokak’ta yollarimiz yapildi. Altyapi çalismalarimiz iyi su anda. Halkimiz gayet memnun. Daha önce çok bakimsizdi. Çok iyi bir çalismayla bu eksiklerimizi giderdiler. Çalismalar yaklasik 1 yil içinde yapildi. Baskanimizla görüsüyoruz veya taleplerimizi dilekçemizle iletiyoruz ve çalismalardan gayet memnunuz. Büyüksehir Belediye Baskanimiz Vahap Seçer’e çok tesekkür ediyoruz. Isletmecilerimiz gayet memnun. Ev sahipleri de memnun, tabi ki esnaflarimiz da memnun" dedi.

Kaynak: İHA