Kütüphanesi Olmayan Okullarin Kütüphanesi 'Kitapbüs' Olacak

Elazigli is adami Halis Yildiz, atil durumdaki birçok otobüs, minibüs ve otomobilleri tamir ederek ekonomiye kazandirdi. Yildiz, simdiye kadar Gidabüs, Kantinbüs, Bürobüs gibi birçok projeyi tamamlarken simdilerde ise köylerde kütüphanesi olmayan okullar için harekete geçerek Kitapbüs projesini hayata geçirdi.

Kütüphanesi Olmayan Okullarin Kütüphanesi 'Kitapbüs' Olacak
Çevresinde çesitli imkanlara ulasmakta zorluk çeken vatandaslar için çesitli projeleri hayata geçiren Yildiz, çevresindeki geri dönüstürülebilir kazali araçlari tamir ederek tekrar kullanilabilecek duruma getiriyor. Yildiz, daha önce turistik maksatla kullanilabilen Gakgobüs, Diyarbüs ile köylülerin gida ihtiyaçlarini karsilayabilecekleri Gidabüs gibi kazali araçlari geri dönüsüme kazandirdi. Yaptigi birbirinden degisik projelerle yetinmeyen Halis Yildiz, köydeki çocuklari da unutmadi. Ögrencilerin hayallerine dokunmak isteyen Yildiz, otobüsün kütüphanenin yani sira bir bilgisayar sinifi olarak da kullanilabilecegini söyledi.

Turistik ve sosyal faaliyetlerde kullanilan birçok araci geri dönüstüren Yildiz, geri dönüsüme de oldukça katki sagliyor.

’’Araçlar çöpe gidecegine tekrar ekonomiye ve insanlarin faydasina kazandiriyoruz’’

Kitapbüs Projesi hakkinda bilgi veren is adami Halis Yildiz, “Uzun yillar otomotiv sektörünün içerisindeyim. Son 2 yildir atil durumdaki arabalari toplayip bir seyler yapmaya çalisiyoruz. Topladigimiz hurda araçlari insanlarin faydasina sunmak ve geri dönüsüme katki olsun istiyoruz. Yazik bu araçlar çöpe gitmesin. Turizm maksatli Gakgobüs ve Diyarbüs yaptik. Köylere giden Gidabüs yaptik. Düsünün bir market insanlarin ayagina gidiyor. Kantinbüs, Bürobüs, Sahindes ve karavanlar yaptik. Bunlari yaparken de daha çok atil is görmeyen araçlardan faydalaniyoruz. Araçlar çöpe gidecegine tekrar ekonomiye ve insanlarin faydasina kazandiriyoruz. Simdi de kütüphanesi olmayan köy okullari için bu araci yaptik. Bu araç da ayni sekilde atil ve kullanim ömrü dolmus bir durumdaydi. Insallah en yakin zamanda tamamlayacagiz. ‘Aydinlik ile Karanlik’ bir degil biz bu suurla yola çiktik. Gençlerimizin burada okumasini istiyoruz. Gençleri mutlu etmek istiyoruz. Iki bin tane de kitap topladik vatandaslardan. Henüz tam bitmedigi için tam kitaplari yerlestirmedik” dedi.

Kaynak: İHA