Kis Okullarina Büyük Ilgi

Milli Egitim Bakanligi bu yil ilk kez yariyil tatilinde ilim, sanat, matematik ve Ingilizce olmak üzere 4 alanda, eglenceli ve yenilikçi ögrenme yaklasimlarini içeren "Kis Okullari"ni hayata geçirdi.

Kis Okullarina Büyük Ilgi


Milli Egitim Bakanliginca bu yariyil hayata geçirilen Kis Okullari çerçevesindeki Matematik ve Ingilizce derslerinde açilan kurslarda 4. siniftan 12. sinifa kadar olan ögrenciler için belirlenip 5 grupta etkinlik yapiliyor. Bir ögrenci bu kurslarin her ikisine de basvurabiliyor. Ögrenciler bir dersten günlük 2, haftada 10, toplam 20 saatlik programlara katilacak, iki kursa katilan ögrenci, iki haftada toplam 40 saat ders almis oluyor. Denizli Il Milli Egitim Müdürlügü olarak yariyil tatilinde "Kis Okullari" çerçevesinde kurslar ücretsiz olarak ögrencilerin hizmetine sunuluyor. Il Milli Egitim Müdürü Süleyman Ekici, Kis Okullari çerçevesinde Sevil Kaynak Ortaokulu, 19 Mayis Ilkokulu ile birçok okulda açilan kurslarda ögrenci ve ögretmenlerle bir araya geldi.

Yariyil tatiline özel dijital materyaller hazir

MEB Temel Egitim Genel Müdürlügü bünyesinde yariyil tatilinde açilacak Ingilizce ve matematik kurslari için dijital ortamda yayimlanmak üzere ögrenci etkinlik materyalleri de hazirlandi. Ilkögretim düzeyinde 4. siniftan 8. sinifa kadar matematik ve Ingilizce derslerine ait taslak çerçeve programi olusturuldu. Okul öncesi, ilkokul ve ortaokul kademeleri için yariyil tatiline özel 5 ayri dijital materyal de ilk kez ögrencilerin kullanima sunulacak. Matematik dersleri için "Matematik ile Eglenceli Kis", Ingilizce dersleri için "Winter Fun with English" olmak üzere dijital ortamdaki 2 yeni dergi hazirlandi.

Ayrica okul öncesi, ilkokul ve ortaokul olmak üzere 3 ayri kademedeki ögrencilere yönelik yeni bilgilerin, eglenceli etkilesimli içeriklerin yer aldigi 3 ayri Sanat Dergisi de dijital ortamda ilk kez hazirlandi. BILSEM’lerdeki ilim ve sanat kurslari, 2 ve 12. sinif araligindaki tüm ögrencilere açik olacaktir. Bu kurs programinda ögrenciler, 16 saatlik atölye programlarindan yararlanabilecek. Bu çerçevede, robotik, yapay zekâ, yazilim gelistirme, havacilik ve uzay, yenilenebilir enerji, ilimsel arastirma teknikleri, akil oyunlari gibi alanlarda 55 farkli atölye, Türkiye’nin farkli bölgelerinde ögrencilerle bulusturuldu.

Milli Egitim Bakanligi, yeni dijital egitim materyallerini, karnelerin verilecegi 20 Ocak Cuma itibariyla resmi internet sitesinden tüm ögrencilerin kullanimina sundu. Kurslarda kullanilacak materyaller, her seviyedeki ögrencinin gelisimi gözetilerek hem ögretici hem de keyifli vakit geçirmesini saglayacak sekilde tasarlandi. Yeni yaklasimlarin kullanildigi programda, eglenceli ve günlük yasamla iliskili, yaparak-yasayarak ögrenme sürecini kapsayan ve ögrencilerin ihtiyaçlarina göre farklilastirilmis ve zenginlestirilmis içerikler yer aldi. Bakanlik ayrica ilkögretim düzeyinde ögrencilerin hem matematik hem de Ingilizce kurslarinda çok yönlü gelisimlerinin saglanmasi amaciyla videolar ve etkilesimli içerikler hazirladi. Bilgi ve becerilerin aktif kullanimini içeren etkinliklere de yer verilen programda, ögrencilerin bir sonraki döneme dinlenerek, eglenerek ve ögrendiklerini tekrar ederek hazirlanmalari hedeflendi.

Liselerde sifre ilim ve veri analizi etkinlikleri

MEB, yariyil tatilinde düzenlenecek lise kademesine yönelik kurslarda, yenilikçi yaklasimlar içeren yeni matematik programini da ilk kez hazirladi. Programda, ögrencilerin sifre ilimden veri analizine, geometri dünyasinin kesfinden küresel problemler karsisinda çözüm yollari üretebilecekleri etkinliklere kadar çesitli alanlara yer verildi.

Bu çerçevede kurslarda ögrenciler, sifre iliminin temellerini ögrenecekleri etkinliklerle kendi sifre algoritmalarini olusturacak. "Verilerin serüveni" baslikli etkinliklerde ise ögrencilerin veriyi toplayip analiz edecekleri ve neticelendirmede bulunacaklari içerikler hazirlandi. MEB’in yenilikçi yaklasimiyla gerçeklestirilecek matematik programi ile ögrencilerin matematigin gerçek yasamda nasil kullanildiginin detaylarina ulasmasi ve kendi projelerini olusturmasi bekleniyor. Kurslar 21 Ocak’ta basladi ve 5 Subat Pazar gününe kadar devam edecek.

Il Milli Egitim Müdürü Süleyman Ekici yaptigi konusmasinda, “Kis Okullari çerçevesinde açtigimiz kurslar ögrencilerimizin analitik düsünme ve Ingilizce dil becerilerini artirmaya yönelik olacak. Ögrencilerin sinavlara hazirlanirken ayni zamanda ilgi ve yetenek alanlarini gelistirilmeleri adina okullarimiz sadece ders zamanlari degil, tatil dönemlerinde de merakli ve ögrenmeye istekli olanlar için açik olacak. Kurslarimiza katilan ögrencilerimizin arkadaslari tatilde iken burada olmalari kendini gelistirme yönünde de bir adim önde olmalarini sagliyor. Hedefi olan nesiller ülkemizin hedeflerine ulasmasi açisindan büyük kazanimdir. Bakanligimiz böylesine önemli bir programi hayata geçirdi. Kis okullarini “Kazan Kazan” olarak degerlendiriyoruz” dedi.

Kaynak: İHA