Diyabet Programi Dahilinde Tip 1 Diyabet Egitimleri Verildi

Il Milli Egitim Müdürlügü ve Il Saglik Müdürlügü koordinesinde Bayburt’ta görev yapan okul yöneticileri ile psikolojik danisma ve rehber ögretmenlerine tip 1 diyabet hastaligi üzerine farkindalik semineri verildi.

Diyabet Programi Dahilinde Tip 1 Diyabet Egitimleri Verildi
Milli Egitim Bakanligi, Saglik Bakanligi, Çocuk Endokrinolojisi ve Diyabet Dernegi is birligiyle 2010 yilinda baslatilan “Okulda Diyabet Programi” diyabetli çocuklarin okuldaki bakimlarini güçlendirmeyi, desteklemeyi ve ögretmen ile ögrencilere çocuklarda diyabet belirtlerini ögreterek erken tani konmasina yardimci olmak hedefleniyor.

Okulda Diyabet Programi dahilinde Bayburt’ta verilen seminerde Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Mehmet Güven, okul ve kurum yöneticileri ile psikolojik danisma ve rehber ögretmenleri yer alirken Il Saglik Müdürlügünde görev yapan Diyetisyen Zeynel Abidin Bilgiç tarafindan katilimcilara tip 1 diyabet hastaligi hakkinda sunum yapildi. Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Mehmet Güven, açilis konusmasinda diyabetin daha iyi anlasilmasini ve okul ortaminda diyabetli çocuklarin desteklenmesini saglamada egitimlerin önemine vurgu yapti. Konusmasinin devaminda ögretmenlerden bu konuda daha dikkatli davranmalarini rica ederek katilimcilara hassasiyetlerinden ve ilgilerinden dolayi tesekkür etti. Il Saglik Müdürlügü diyetisyeni tarafindan verilen seminerde katilimcilar tip 1 diyabet hakkinda bilgilendirilerek tip 1 diyabetli ögrencilere kriz aninda yapilacak müdahaleler hakkinda ögretmenlere gerekli uyarilar yapildi. Valilik toplanti salonunda gerçeklesen seminer, soru cevap bölümünün ardindan sona erdi.

Ülkemizde her yil yaklasik 100 bin çocuktan 10 tanesine (yilda 1700-2000 çocuk) tip 1 diyabet tanisi konmakta ve 18 yas altinda 30 bin civarinda tip 1 diyabetli çocuk oldugu tahmin edilmekte.
Kaynak: İHA