'Dirençli Sehirler' Için Tüm Bilimsel Tavsiyeler Bu Kitaplarda

Kocaeli’de geçtigimiz yil "Dirençli Sehirler ve Sehrin Dönüsümü" temasiyla düzenlenen 4. Kartepe Zirvesi’nde

'Dirençli Sehirler' Için Tüm Bilimsel Tavsiyeler Bu Kitaplarda
akademisyenler tarafindan önerilen tedbirler 5 ciltlik kitap haline getirildi.

Kitaplarda; dogal afet, salgin, deprem ve iklim degisiklikleri tehditlerine karsi alinmasi gereken tedbirler bilimsel verilerle yer aliyor.

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi, geçtigimiz yil "Dirençli Sehirler ve Sehrin Dönüsümü" temasiyla 4. kez toplanan Kartepe Zirvesi’nde yapilan sunumlari set haline getirdi. 5 ciltten olusan sette, 4. Kartepe Zirvesi’nde kabul edilen 147 akademik bildiri bulunuyor. 4. Kartepe Zirvesi’nin temasiyla ayni adi tasiyan akademik set içinde biri Ingilizce olmak üzere 5 kitap yer aliyor. Kitaplarda; dogal afet, salgin, deprem ve iklim degisiklikleri tehditlerine karsi üretilmesi gereken tedbirler bilimsel verilerle yer aliyor.

Kitaplar, akademisyenlerden olusan yayin ekibinin kontrolünde hazirlandi. Büyüksehir Belediyesi adina yayin sahipligini Doç. Dr. Büyükakin’in yaptigi kitabin, genel koordinatörlügünü Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündogdu üstlendi. Kitabin düzenleme kurulunda ise Prof. Dr. Hamza Ates, Prof. Dr. Aysegül Mengi, Prof. Dr. Nihal Bektas, Prof. Dr. Oguzhan Urhan, Hüseyin Murat Lehimler ile Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Sadik Uysal, Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanitimi Dairesi Baskani /SURA Kent Politikalari ve Arastirmalari Merkezi Baskani Dr. Ali Yesildal, Kültür ve Sosyal Isler Daire Baskani Rasit Fidan ile Kültür Sanat ve Konservatuvar Sube Müdürlügü’nden emekli olan Hayriye Sözer yer aldi.

Kitabin editörleri

Kartepe Zirvesi’nin kitap editörlügünü ise yine alaninda uzman akademisyenlerden olusan kadro yapti. ’Dirençli Sehirler Için Vizyoner Yönetim’ kitabinin editörlügünü Prof. Dr. Hamza Ates, ’Dirençli Sehir Yolunda Toplum Politikalari’ kitabinin editörlügünü Hüseyin Murat Lehimler, ’Çevre, Iklim ve Afet: Dirençli Sehirler Için Yol Haritasi’ kitabinin editörlügünü Prof. Dr. Nihal Bektas, ’Pandemi Sürecinde Dirençli Sehirler’ kitabinin editörlügünü Prof. Dr. Aysegül Mengi ve ’Resilient Cities’ kitabinin editörlügünü ise Prof. Dr. Oguzhan Urhan ve Dr. Ali Yesildal yapti.

"Dirençli sehirler nasil olmali" sorusuna cevap aranmisti

Son 2 yilda pandemi sebebiyle yapilamayan Kartepe Zirvesi, 2022 yilinda "Dirençli Sehirler ve Sehrin Dönüsümü" temasiyla düzenlenmis, 25 ülkeden akademisyen, ekonomist ve kent bilimcileri katilmisti. 4 gün süren zirvede 26 akademisyen oturumu, 15 panel oturum, 2 forum ve 8 özel oturumda pandemiyle sarsilan ve iklim degisikligi tehdidiyle karsi karsiya kalan dünyanin yakin gelecegiyle ilgili senaryolar ele alinmisti. 147 akademik bildirinin sunuldugu zirvede, ’Dirençli sehirler nasil olmali?’ sorusu bütün yönleriyle tartisilmisti.
Kaynak: İHA